Inspiratie

Radio 538: radio en mobiel gaan hand-in-hand

Radio 538 verenigt traditionele en moderne media met ‘Win met de Zin’. Een radioactie waarbij deelnemers in een splitseconde raden welke vier wereldbekende artiesten het geluidsfragment uitspreken. “We waren op zoek naar een mogelijkheid om deelname zo makkelijk en laagdrempelig mogelijk te maken om tune-ins te realiseren”, stelt Joel de Baat, digital director bij M2Media.

Win met de Zin

Ieder uur kunnen luisteraars tijdens de populaire spelactie een SMS sturen. Zij maken kans om live in de uitzending de juiste namen te noemen. Bij vier goede namen winnen zij de jackpot, bij ieder fout antwoord stijgt het geldbedrag.

Win met je smartphone

Radio 538 komt naar de luisteraars toe. Door precieze tijdtargeting zagen mensen enkele minuten voor de uitzending de advertentie van Radio 538 in bijvoorbeeld hun NU.nl app. Het telde af naar het moment dat het Win met de Zin fragment te horen was. Via de livestream luisteren zij vanuit de mobiele banner naar uitzending. Dachten zij alle vier stemmen te herkennen, konden zij direct meespelen dankzij de click-to-SMS functie in de advertentie. Opnieuw proberen of later meespelen? Plaats eenvoudig een reminder in jouw agenda via de mobiele banner. Better luck next time!

Resultaat

Deze unieke campagne set-up bleek heel succesvol. Naast dat de advertentie meer dan drie miljoen keer is gezien, is er ook meer dan gemiddeld geïnteracteerd met de banner. Jeroen Wirz: “Doordat bezoekers op verschillende manieren konden interacteren met de advertentie steeg de klikratio naar gemiddeld 5%”. Daarnaast zag M2Media dat maar liefst 70% van de gebruikers die de livestream op hun smartphone startte ook daadwerkelijk meeluisterde.

 

Joeldebaatrondje

Joël de Baat, digital director bij M2Media
“De mogelijkheden die mobiel biedt, zoals een prefilled SMS functie, maken deelname heel laagdrempelig. Dat en de combinatie van sense of urgency in de vorm van een aftelklok, het live inladen van de jackpot en direct live radio luisteren in de mobiele banner realiseerden veel tune-ins”.

 


Mobile journalist en merkromanticus. Brengt merken en mobile advertising passievol samen in meeslepende prozaverhalen.

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.