Inspiratie

Sunweb: 5 last minute deals in één advertentie

Inpakken en wegwezen met de last minute deals van Sunweb. “De uitdaging was om het grote vakantieaanbod van Sunweb op een relevant moment te presenteren, op ook een interactieve manier”, vertelt Jeroen Wirz, mobile professional bij MobPro.

 Het relevante moment voor last minute deals

Uitdaging één was het achterhalen van het relevante moment voor een advertentie voor vakantiebestemmingen. “ De behoefte aan een last minute vakantie is hoog op een druilerige zomerdag”, zegt Judith van Eyck, marketing manager bij Sunweb. Context die daarbij past is bijvoorbeeld een weer of nieuws app. Jeroen: “Daarom zorgden we ervoor dat consumenten onder andere tussen regenachtige weerberichten of alledaags nieuws zonnige Sunweb aanbiedingen zagen”.

Het grote vakantieaanbod in één advertentie

Toen volgden er twee uitdagingen in één: hoe presenteer je al die verschillende last minute aanbiedingen in één banner? En hoe zorg je ervoor dat je de doelgroep boeit met jouw advertentie? Het antwoord was het halfpage formaat met carrousel element. Consumenten swipeten rechtstreeks in de advertentie door hun ideale zomerbestemmingen heen.

Advertising ID’s

Hoe snel je ook op dat witte strand wilt liggen, een vakantie boek je niet binnen enkele minuten. Daarom zagen diezelfde consumenten op een later moment nog eens Sunweb advertentie, dit keer een standaard formaat. Om deze gebruikers te herkennen maakte Sunweb gebruik van de mogelijkheid om advertising ID’s uit te lezen. Lees hier meer over advertising ID’s. Die aanpak zorgde voor een hoge herkenbaarheid bij de consument. Zij klikten wel 2,5 keer vaker op de standaard banner dan normaal.

 

Judith Eyck, marketingmanager bij Sunweb:Juditheyck

Al meer dan de helft van onze bezoekers komen vanuit tablet of mobiel. Het is voor Sunweb daarom belangrijk dat iedere campagne net zo goed op mobiel draait als op andere devices. Door het gebruik van de techniek advertising ID’s hebben we meer inzichten gekregen in het mobiele gedrag van onze doelgroep”.

 


Mobile journalist en merkromanticus. Brengt merken en mobile advertising passievol samen in meeslepende prozaverhalen.

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.