Nieuws

Adblock update: minder advertentieverzoeken?

Adblockers blokkeren verzoeken aan partijen zoals ons om advertentieruimtes in te vullen. Zo blijven ruimtes leeg en wordt de consument niet ‘gestoord’ door een advertentie. Het gevolg is dat er minder beschikbare advertentieruimte is en dus zullen wij als DSP minder verzoeken ontvangen om te bieden op een advertentieruimte. Wij monitoren dagelijks het volume aan verzoeken en geven een maandelijkse update:

23 september 2015:

Na de uitzending van De Wereld Draait door op 16 september schieten de app blockers downloads omhoog. Het volume aan advertentieverzoeken is gelijk. Is het effect pas later zichtbaar?

23 oktober 2015:

Als de content blocker in iOS 9 effect zou hebben, zouden wij een significant verschil zien tussen de advertentieverzoeken voor Android toestellen en iOS. Dit is niet het geval. Het volume aan advertentieverzoeken in ons netwerk is gelijk. Inmiddels hebben de adblockers apps ook de top 80 van de App Store verlaten. Waarschijnlijk was onze verklaring voor de toetreding van adblockers in de App Store top 10 juist. Een storm in een glas water?

Vraag jij je af welke invloed adblockers op jouw merk hebben? Of gewoon nieuwsgierig naar onze visie? Diederick raakt er niet over uitgepraat. Mail of bel naar 020-702 8200 en vraag naar onze adblocker professional.


 

Mobile journalist en merkromanticus. Brengt merken en mobile advertising passievol samen in meeslepende prozaverhalen.

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.