Inspiratie

Bavaria: mobiel Nederland proeft bokbier

Zo. En nu is het tijd voor Bavaria bokbier. Kennismaken met dit authentieke bier kan maar op één manier: proeven. “Aandacht voor Bavaria bokbier en de doelgroep zo eenvoudig mogelijk naar proeverijen bewegen, dat was het doel”, zegt Mark Koot, digital manager bij Mindshare.

MAN PROEFT BIER

Traditioneel vanaf de eerste maandag van oktober staat het bokbier in de supermarkt. Een heuglijk moment voor bierkenners en liefhebbers. Door het hele land organiseerde Bavaria bierproeverijen. Maar hoe breng je dit onder de aandacht bij mannen?

 

HOGE CTR MET HALFPAGE SWIPE CUBE

Het antwoord is de automatisch draaiende halfpage swipe cube, inclusief store locator naar proeverijen. “Doordat de advertentie automatisch omdraait springt het in het oog van de gebruiker”, stelt Thomas Pasman, accountmanager bij MobPro, “en dat werkt, want we zien een hogere CTR dan gemiddeld”.

130 PROEFLOCATIES

In samenwerking met Bavaria en Mindshare verwerkten we maar liefst 130 proeflocaties in één banner. Met de GPS-functie presenteerde Bavaria proeflocatie bij de gebruiker in de buurt. Zo wisten mannen precies waar en wanneer zij hun Bavaria bokbier konden proeven.

Mannen niet nabij een proeflocatie werden niet overgeslagen. Ook zij zagen de Bavaria bokbier uiting, maar werden niet naar een proeverij gestuurd.

Mark Koot, digital manager bij Mindshare

markkoot2“Mobiel is bij uitstek geschikt als het gaat om campagnes waarbij locaties een grote rol spelen. In het halfpage formaat konden we al die locaties heel duidelijk in kaart brengen. Het is bevredigend om te zien dat de doelgroep zo enthousiast interacteert met merk”.

 

Mobile journalist en merkromanticus. Brengt merken en mobile advertising passievol samen in meeslepende prozaverhalen.

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.