Achter de schermen

FD Gazellen 2015: 5e plaats voor MobPro!

MobPro staat op de vijfde plek van het snelst groeiende kleinbedrijven in Noord-Holland. Dat bleek dinsdag tijdens de regiobijeenkomst van de FD Gazellen Awards 2015 in Amsterdam. Daarmee laten we toch 72 andere genomineerden achter ons. We zijn super trots!

ABN Amro sprak over een explosieve groei sinds 2012, het jaar van de oprichting van MobPro. Hadden jullie deze groei verwacht?

Diederick: “We zagen de mediaconsumptie heel snel verschuiven naar de smartphone en wilden de vraag beantwoorden op welke manier je op smartphones kan adverteren. We hebben drempels om dat te doen weggenomen en zijn daarom zo snel gegroeid”.

MobPro bij de office opening 2012 en MobPro in 2015.

MobPro bij de office opening in 2012 en MobPro (niet helemaal compleet) in 2015.

Hoe neem je die drempels weg?

Tim:“We hebben dit gedaan in een combinatie van tech en marketing. Met echte tech-mensen en wiskundigen kijken we elke dag of onze algoritmes nog scherper kunnen. Maar techniek werkt niet als we de markt niet begrijpen. Dus het vertalen van de behoefte van de markt naar techniek en andersom is key binnen onze business. De viewability ontwikkeling is daarvan een goed voorbeeld. We signaleerden de behoefte uit de markt en doken meteen de techniek in om het te realiseren”.

MobPro Kennis sharing

Diederick en Tim nemen drempels weg op Digital Marketing Live!, tijdens een in-house kennissessie of AdfoLive.

Wat is jullie secret sauce?

Diederick: “We hebben elkaar opgezocht omdat we met drie verschillende personen juist de toegevoegde waarde van elkaar inzagen, niet omdat we het zo goed met elkaar konden vinden. Daarnaast niet omdat we zo graag wilden ondernemen, maar omdat we inhoudelijk oprecht geïnteresseerd waren in dit probleem”.

What’s next?

Edwin: “Deze plek toont aan dat mobiel adverteren geen niche meer is, maar een volwassen product. Het consumentengedrag blijft veranderen, dus de vraag naar mobiel adverteren blijft relevant. Volgend jaar is het de Technology Fast50 Award, maar nog bevredigender zou zijn een inhoudelijke bekroning. Een AMMA award!”

Drie jaar later op de Egelantiersstraat telt MobPro twee verdiepingen met 23 man en vrouw.

Drie jaar later op de Egelantiersstraat telt MobPro twee verdiepingen met 23 man en vrouw.

Mobile journalist en merkromanticus. Brengt merken en mobile advertising passievol samen in meeslepende prozaverhalen.

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.