Inspiratie

Audi zet vertical video in

Audi streeft naar een continue stroom aan innovatie en laat dat zien in de nieuwste campagne voor de Audi A4. Een mobiele campagne waar wetenschap en techniek samenkomen.

MOBILE VIDEO: VERTICAL VIDEO

Onderzoek van Adobe naar digital advertising laat zien dat mobiel dekstop aan het inhalen is als het gaat om bekeken video’s. 98% van de screenagers tussen de 18-34 jaar gebruikt de smartphone om videocontent te bekijken. Adverteerders staan daarbij voor een aantal creatieve uitdagingen, namelijk:

  1. Mobiele gebruikers kijken niet langer dan 10 seconden naar een video. Is dat voldoende tijd om jouw boodschap over te brengen?
  2. In 98% van de gevallen houdt een smartphone gebruiker zijn telefoon rechtop. Horizontaal gefilmde commercials worden ervaren als irritant.
  3. 90% van de mobiele gebruikers heeft zijn geluid uit. Speelt geluid een centrale rol in de video, dan komt de boodschap waarschijnlijk niet goed over.

Audi heeft oog voor de wereld om haar heen en zag een kans om de doelgroep een unieke beleving te bezorgen. Samen creëerden we een verticale video, zonder geluid en met een interactie. Na een merkrollercoaster is de doelgroep aan zet om de auto te starten.

Audi A4 halfpage cube formaten voor mobiel.

Audi A4 halfpage cube formaten voor mobiel.

OPTIMALE AWARENESS MET DRIE INTERACTIEVE FORMATEN

Naast de vertical video pakt Audi uit met nog twee interactieve halfpage formaten. In één halfpage integreerden wij een bewegingssensor, ook wel gyroscoop. Zodra gebruikers hun telefoon opzij bewegen, bewegen zij zich tussen twee strakke Audi modellen. In een andere halfpage swipe cube advertentie swipten gebruikers door de USP’s van de nieuwe Audi A4.

VOORSPRONG DOOR TECHNIEK

De effectiviteit van de formaten is voor elk merk verschillend. De innovatieve aanpak van Audi levert het merk dan ook uniek inzichten op. Met welke formaten interacteert de doelgroep het beste en welk formaat, in combinatie met welke interactie, levert de meeste app downloads op? Deze inzichten vormen een stevige en bovenal vruchtbare bodem voor toekomstige mobiele campagnes. Zo creëert Audi voorsprong door techniek.

Word jij ook wel warm van die vertical video? Laten we kijken naar de mogelijkheden voor jouw merk. Mail naar contact@mobpro.com of bel 020 702 8200 en vraag naar Jeroen Wirz, onze vertical video professional.

Mobile journalist en merkromanticus. Brengt merken en mobile advertising passievol samen in meeslepende prozaverhalen.

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.