Inspiratie

Albelli kijkt terug op 2015

Terugkijken op een mooi jaar doe je het beste met een nostalgisch fotoalbum. Samen met Albelli blikken we terug op een mobiel jaar met internationale allures.

PERSOONLIJK TINTJE

Na een succesvolle campagne in eigen land bedacht Albelli dat een fotoboek ook voor Belgen en Zweden een prachtig kerstcadeau is. Sfeervol videomateriaal, waarin de eigen kids van de Albelli club de hoofdrol stelen(!), is verwerkt in een videobanner. Persoonlijker kan het niet!

Met behulp van foto’s werd de inzet van de swipe cube mogelijk gemaakt. Zo kon de mobiele gebruiker op z’n gemakje door wat foto’s swipen om inspiratie op te doen voor het maken van zijn eigen fotoboek.

In samenwerking met Albelli kozen wij voor twee targetingstrategieën: één werd breed uitgezet op het netwerk en de andere strategie was meer gefocust op vrouwen. Want klopt het vermoeden dat vrouwen warmer worden van het maken van fotoalbums?

Kerstcampagne van Albelli

Kerstcampagne van Albelli

INTERNATIONALE VERSCHILLEN

In België plaatsten we enkel standaard IAB formaten. MobPro’s creatieve team ging ermee aan de slag en besloot om de video te integreren in een expand formaat.

Een nieuwe uitdaging voor MobPro was de Zweedse markt. In Nederland weten wij elk mobiel apparaat te bereiken, maar geldt dat ook voor Zweden? We zetten onze computers over de hele wereld aan de slag en dat leverde een mooi resultaat op. De Zweden gingen lekker aan de haal met de swipe cube en dat resulteerde in een bovengemiddelde click-trough-rate.

OP NAAR 2016

Albelli heeft de smaak te pakken. In de laatste dagen van het oude jaar en de eerste weken van 2016 maken we de Nederlandse en Vlaamse consument nog extra bewust van het nostalgische gevoel van échte fotoboeken. Want wie wilt er nou niet een mooi boek om op het jaar 2015 terug te kijken?

Zweedse kerstcampagne van Albelli

Zweedse kerstcampagne van Albelli

Elke week showen wij een paar mooie cases. Wil je geen enkele campagne missen? Volg ons dan op LinkedIn en word lid van de Mobile Inspiration Hub.

Meer showcases?

Mobile journalist en merkromanticus. Brengt merken en mobile advertising passievol samen in meeslepende prozaverhalen.

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.