Advertenties effectief voor app downloads
Nieuws

App marketing: Advertenties zijn effectief voor app downloads

De App Store telt sinds 2008 ongeveer 775.000 apps. Apps zijn goed voor 86% van onze time spent op mobiel, maar een groot deel van die tijd gaat maandelijks naar 27 apps. Yahoo onderzocht wat mensen triggert om een app te downloaden en wanneer wij deze weer verwijderen.

DE GROTE APP SCHOONMAAK

Onderzoek naar het mobiele gedrag onder meer dan 2.500 Amerikaanse smartphone gebruikers laat zien dat consumenten één tot twee keer per maand hun telefoon opschonen. We verwijderen een app doorgaans omdat we gestopt zijn deze te gebruiken. Vaak uit verveling of als we een betere alternatieve app hebben gevonden.

Advertenties zijn effectief voor app downloads.

Redenen waarom mensen een app verwijderen volgens Yahoo.

MEER APP DOWNLOADS DOOR ADVERTENTIE

Naast persoonlijke aanbevelingen van vrienden en familie, spelen mobiele advertenties ook een belangrijke rol bij app downloads. Uit het onderzoek blijkt dat de helft van de downloads voortkomt uit advertenties. Vooral uitingen met ‘download nu’ of met een video leveren de meeste downloads op.

Advertenties zijn effectief voor app downloads.

Het type advertenties die app downloads genereren, volgens Yahoo.

ACTIVEER SLAPENDE APP-GEBRUIKERS

Mobiele advertenties werken niet alleen bij app downloads, maar ook bij het heractiveren van slapende gebruikers. Cijfers van Loyalistics laten zien dat 20% van alle apps slechts één keer na downloaden gebruikt wordt. Maak deze doelgroep nog eens bewust van de voordelen en specifieke diensten van de app. Het onderzoek van Yahoo wijst uit dat bijna de helft van de gebruikers de app weer start na het zien van een online advertentie.

Advertenties zijn effectief voor app downloads.

Na het zien van een online advertentie herstart bijna de helft met het gebruik van de app volgens Yahoo.

Maar hoe richt je een advertentie enkel op de doelgroep die de app al heeft geïnstalleerd? De advertising ID geeft daar antwoord op. De advertising ID geeft inzicht in het gedrag van de gebruiker binnen verschillende apps voor reclamedoeleinden. Het laat onder andere zien of jouw app geïnstalleerd is op het apparaat. Op basis van deze kennis kan jij een campagne opzetten die gericht is op apparaten met jouw app. Bijvoorbeeld door apparaten uit te sluiten waarop de app niet geïnstalleerd is. Schud die slapende gebruiker wakker met een verfrissende update en verveel ze niet met een ‘download nu’ boodschap.

Andersom kan je er ook voor kiezen om huidige app-gebruiker uit te sluiten en te richten op niet-gebruikers. Het doel van zo’n campagne is dan het genereren van downloads. Een ‘download nu’ button levert in zo’n geval dus veel downloads op.

Deze strategieën zijn heel goed naast elkaar in te zetten, want zo krijgt elk type gebruiker altijd een relevante boodschap.

MEER TIPS VOOR APP MARKETING

Naast mobiele advertenties zijn er nog een aantal dingen die jij als marketeer kan doen voor een perfect ingerichte app campagne.

  • Intergreer een deep link in de app. Zorg ervoor dat de doelgroep via een advertentie op de juiste plek in de app of app store komt via een deep link. Zo voorkom je geïrriteerde gebruikers.
  • Blijf de app continu ontwikkelen. Gebruikers zijn snel verveeld of zoeken naar betere alternatieven. Hoe bewegen de gebruikers door jouw app? Spoor hun behoeftes op en pas jouw app daar op aan.
  • Hoe is jouw app store experience? Is de app makkelijk vindbaar? Gebruik je duidelijke afbeeldingen en video’s die een goed beeld geven van jouw app? En welk cijfer krijgt jou app? Aanbevelingen van anderen zijn het meest doorslaggevend.
  • Ken je tools! Bekijk hier welke tools elke app marketeer in de app gereedschapskist moet hebben.

Ben jij helemaal klaar voor die stroom aan downloads en wil je niet langer stilzitten? Wij geven graag het startschot. Mail naar contact@mobpro.com of bel naar 0207028200.

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.