Vertical mobile video MobPro
Inspiratie

4x vertical video: Philips, Anderzorg, Albert Heijn en Audi

Mobile video wordt in 2016 een intergraal onderdeel in veel marketingplannen. Video’s zijn impactvoller, spannender en laten veel meer zien dan een statische banner. Vertical video is één van de nieuwe video formaten in het land van mobiel adverteren. Sit back, relax en laat je inspireren door deze top adverteerders.

Bekijk hier 13x vertical video!

MOBILE VIDEO: VERTICAL VIDEO

Onderzoek van Adobe naar digital advertising laat zien dat mobiel dekstop aan het inhalen is als het gaat om bekeken video’s. 98% van de screenagers tussen de 18-34 jaar gebruikt de smartphone om videocontent te bekijken. 68% van onze databundel spenderen wij aan het bekijken van video’s. Adverteerders staan daarbij voor een aantal creatieve uitdagingen, namelijk:

  1. Mobiele gebruikers kijken niet langer dan 10 seconden naar een video. Is dat voldoende tijd om jouw boodschap over te brengen?
  2. In 98% van de gevallen houdt een smartphone gebruiker zijn telefoon rechtop. Horizontaal gefilmde commercials worden ervaren als irritant.
  3. 90% van de mobiele gebruikers heeft zijn geluid uit. Speelt geluid een centrale rol in de video, dan komt de boodschap waarschijnlijk niet goed over.

De vertical video is het nieuwste videoformaat die de oplossing biedt voor de bovenstaande uitdagingen. Een aantal grote Nederlandse adverteerders laten er geen gras over groeien en zetten de video direct in. Het enige wat zij doen is het aanleveren van kwalitatief videomateriaal en onze in-house video editor maakt er een mobile proof video van. Makkelijker kunnen we het niet maken.

Philips: innovatie met vertical video

Philips streeft ernaar, door middel van innovaties, levens van mensen te verbeteren. Hoe? Door opvallend en met impact te communiceren. Heel logisch dus dat Philips kiest voor één van de nieuwste videoformaten die helemaal aansluit op het mobiele gedrag van de consument. Zo maakt Philips ook de advertentiemarkt gezond and alive. In samenwerking met Carat is hard gewerkt aan deze mooie vertical video. Bekijk hier meer cases van Philips. 

Vertical video van Anderzorg

MobPro bouwde een bestaande video om tot een vertical video en plaatste deze in het nieuwe interscroller formaat. Het geheime wapen is natuurlijk alleen effectief als de advertentie daadwerkelijk zichtbaar is. Daarom maakt Anderzorg gebruik van de 100% viewability garantie. Nieuwsgierig hoe wij dat bewerkstelligen? Lees het hier.

 

Albert Heijn aan de vertical video

Albert Heijn promoot de handige Allerhande Box met een vertical video. De altijd innoverende supermarkt maakt niet alleen gebruik van een video in een interstitial, maar ook in een interscroller. Zo maakt Albert Heijn het alledaagse bijzonder.

Audi zet vertical video in

Audi heeft oog voor de wereld om haar heen en zag een kans om de doelgroep een unieke beleving te bezorgen. Samen creëeren we een verticale video, zonder geluid en met een interactie. Na een merkrollercoaster is de doelgroep aan zet om de auto te starten. Máár de vertical video is niet genoeg voor Audi. Lees hier over de hele campagne-inzet.

Hou jij van primeurs en wil jij als eerste onze laatste vertical video’s bekijken? Klik hier en abonneer je op ons YouTube kanaal. Heb jij genoeg gezien en wil jij meteen aan de slag? Laten we samen kijken naar de mogelijkheden voor jouw merk. Mail naar contact@mobpro.com of bel naar 020 702 8200.

Mobile journalist en merkromanticus. Brengt merken en mobile advertising passievol samen in meeslepende prozaverhalen.

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.