Nieuws

MobPro’s leesclub: Handboek voor app groei

Iedere maand zet het MobPro team de meest enerverende artikelen voor jou op een rij. Van klinkklare cijfers over het mobiele gebruik tot en met fascinerende technologische toelichtingen. De selectie van deze maand:

#1 First, second en third party data: wat is het verschil?

“Waar termen als ‘People Marketing’ en ‘Big Data’ steeds vaker de ondertoon voeren binnen mobile advertising, zetten adverteerders de eerste serieuze stappen tot het integreren van een data strategie. Maar wat is nou eigenlijk het verschil tussen first, second en third party data? En waar worden ze momenteel al succesvol voor ingezet? Dit artikel beantwoordt al die vragen”. – Dominiek, data professional.

#2 The Mobile Growth Stack: handboek voor het laten groeien van een app

Dit artikel is een soort van handboekje voor marketeers die zich bezighouden met de groei van hun mobiele assets, met name hun apps. Alle activiteiten en metrics in de customer life cycle worden uitgelicht. Het geeft inzicht in welke activiteiten je nog mist waardoor de doelgroep nog niet volledig met jouw app interacteert. Voor elke fase geven ze verschillende oplossingen, zoals advertising, app store optimalisatie en A/B-testen. Voor alle onderwerpen is veel meer diepgaande kennis beschikbaar, maar je ziet niet vaak alles in één plaatje bij elkaar. Precies daarom is dit handboek heel goed bruikbaar om een mobiele app te laten groeien”. Edwin, app growth professional.

#3 Move over PC. Mobiel is de nieuwe hub, niet gewoon een ander kanaal

“We zeiden het al eerder: niet mobiel is het apparaat met beperkingen, maar juist de PC. Werkelijk alles proberen we zo snel mogelijk met onze smartphone te regelen. Denk maar aan jouw sociale contacten, boodschappen, bankieren, de temperatuur in je huis en het checken van jouw health status. We richten ons leven in rondom de smartphone. Mobiel is eigenlijk de zon!” – Jeroen, mobile-only professional.

#4 Diederick één van de 100 spraak en smaakmakers van de industrie

“Diederick staat gewoon boven John de Mol en Neelie Kroes! Ik sta er natúúrlijk helemaal niet van te kijken, maar dit is toch té gek?!” – Tim, enthousiasme professional.

#5 Wie bestuurt jouw Facebook wall?

“Niemand weet het algoritme achter jouw Facebook wall. Toch beheert het jouw sociale leven. Wat ik mooi vind aan dit artikel is dat het precies een vinger op de zere plek van automatische optimalisatie technieken weet te leggen: de afhankelijkheid van representatieve feedback”. – Gijs, developer professional.

Volgende maand weer vijf nieuwe artikelen. Kan je daarop niet wachten? Volg MobPro op LinkedIn of Twitter en ontvang elke dag interessante content in jouw nieuwsoverzicht. 

Mobile journalist en merkromanticus. Brengt merken en mobile advertising passievol samen in meeslepende prozaverhalen.

Tags:

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.