Nieuws

TomTom: mobile display, native, social en search

TomTom lanceert een app download campagne voor de TomTom GO Mobile app voor Android in Duitsland. De marktleider op het gebied van navigatie- en verkeersinformatie ziet geen beren op de weg en gaat all-in met mobile display, native, social én search advertising. Read the English version here.

 TomTom genereert app downloads met mobile advertising

Duitsland kent de meeste Android-gebruikers van Europa. TomTom springt in op deze mogelijkheid en pakt uit met een app download campagne voor TomTom GO Mobile voor Android in Duitsland. Om zoveel mogelijk app-gebruikers te genereren en learnings te verzamelen over de effectiviteit zet TomTom alle kanalen van mobile advertising in: van display tot native, social en search.

Charlotte Saayman, go to market manager bij TomTom: “Voor het eerst weten we welke netwerken, channels, assets en zoekwoorden de beste downloads genereren. We communiceerden relevante advertenties effectiever aan potentiele klanten en tegelijkertijd hielden we de cost per install zo laag mogelijk. Niet alleen de KPI’s zijn behaald, maar we hebben ook meer inzicht in onze consumenten”.

TomTom gebruikt eigen data als basis

TomTom vraagt toestemming om eigen verkregen data als basis te gebruiken voor de app download-campagne. TomTom beschikt over deze data dankzij het gebruik van een SDK (software development kit) in de app. Middels een SDK kan een mobile app marketeer analyseren hoe gebruikers interacteren met de app en waar zij vandaan komen.

Zo weet TomTom bijvoorbeeld welke channels (weer, verkeer, nieuws, games etc.) en zoekwoorden de meeste downloads en gebruikers opleveren. Ook heeft TomTom inzicht in de voor de doelgroep meest relevante app USPs. Op basis van deze verkregen inzichten, kan TomTom toekomstige campagnes nog effectiever inzetten en de app aanpassen op de behoefte van gebruikers. Zo leert TomTom van zijn gebruikers en kan het bedrijf de app gebruiksvriendelijk maken.

De unieke inzichten zijn ook erg bruikbaar voor campagnes binnen sociale media kanalen. Zo is bijvoorbeeld Facebook advertising erg interessant omdat je de doelgroep heel precies kan afbakenen. Dit levert meer relevante downloads op.

Daarvoor moet je wel eerst weten wie de doelgroep is en hoe deze zich gedraagt binnen de mobiele context. Dankzij de SDK weet TomTom het algemene profiel en kan hiermee op look-a-like profielen richten.

TomTom GO Mobile voor Android advertentie op Facebook (links) en Instagram (rechts).

TomTom GO Mobile voor Android advertentie op Facebook (links) en Instagram (rechts).

De multidisciplinaire challenge

Behalve dat deze aanpak een flinke boost geeft aan het aantal downloads en dus een zichtbare invloed heeft op de positie binnen de app store, levert het ook breed inzicht op. TomTom weet nu nog beter hoe de doelgroep zich tot de verschillende kanalen verhoud.

Daar zit precies de uitdaging, want je wilt dat de campagne kosten-efficiënte downloads genereert enerzijds en kwalitatieve gebruikers, met een voor TomTom waardevolle customer life-time value, anderzijds. Dominiek van Esse, operations director bij MobPro: “Het is een constante zoektocht naar op welke kanalen de doelgroep zich bevindt en wanneer TomTom het meest relevant is. In welke context moet de doelgroep met welke boodschap aangesproken worden? Deze monitoring en optimalisaties zijn on the go en met de handen continue aan de knoppen. Alleen met volledige focus kan uiteindelijk het onderste uit de kan gehaald worden”. Read the English version here.

Wil jij net als TomTom het onderste uit de kan halen voor jouw app? Bel naar 020 702 8200 of mail naar contact@mobpro.com.

TomTom Screenshots blog

TomTom GO Mobile voor Android advertentie in de Play Store en Google Search.

Mobile journalist en merkromanticus. Brengt merken en mobile advertising passievol samen in meeslepende prozaverhalen.

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.