De mobiel van

De mobiel van Nikos

Niets is zo persoonlijk als jouw smartphone. Jouw favoriete apps, foto’s, notities, muziek en contacten allemaal in dat kleine apparaatje. Om de MobPro familie beter te leren kennen, bekijken we vandaag de mobiel van Nikos!

Meet Nikos!

Nikos is 32 jaar en versterkt sinds april het tech team als data-analist. Zes jaar geleden liet Nikos Griekenland achter zich om zijn boegbeeld Andrei Metrikine (hoogleraar in Civiele Techniek en Geowetenschappen) in Delft op te zoeken. Na onderzoek (data-analyse) gedaan te hebben naar de aardbevingen in Groningen, vormt hij nu het uurwerk in het MobPro-horloge.

Ik kom meteen terecht in een notitie. Ik kan het niet lezen, want het is in het Grieks. Is dit het boodschappenlijstje van gisteravond?
Haha nee, het is een gedicht. Ik schrijf regelmatig gedichten. Voornamelijk in het Grieks, want in het Nederlands kan ik mij nog niet zo goed uitdrukken. Dit gedicht gaat over hoe wij mensen allemaal andere talen spreken, maar dezelfde kennis hebben over mortaliteit.

Wilde je vroeger dichter worden?

Muzikant, wilde ik vroeger worden! Ik componeer zelf en heb een heel orkestraal thuis, maar het leek mijn ouders verstandiger om wiskunde of natuurkunde te studeren. Dus ik ben materiaalkunde en vloeistofdynamica gaan studeren en uiteindelijk data-analist geworden. Dichter, muzikant of data-analyst. Uiteindelijk komt het op hetzelfde neer: met tekens, noten en cijfers schrijf je een boodschap die je wilt overbrengen.

Nikos_Overshoulder

Je ging van het analyseren van data over de aardbevingen in Groningen, naar het analyseren van mobiele data. Van helping the earth, naar helping advertisers. Wat trok jou aan deze nieuwe wereld en MobPro?
Ik had een hele sterke behoefte om mijzelf te ontwikkelen en nieuwe technologieën te gebruiken. Toen ik ‘Big Data’, ‘Python’ en ‘Open source’ in de vacature las, heb ik meteen contact opgenomen. Het is nauwelijks te vergelijken met de methodes die ik bij mijn vorige baan gebruikte. Gijs heeft uitgebreid de tijd genomen om mij helemaal in te wijden in deze wereld. Al vanaf dag één leer ik incredible new stuff doordat ik veel vrijheid krijg om dingen uit te zoeken. Elke dag verbaas ik me erover hoeveel er nog mogelijk is in deze markt. Fantastisch!

Je hebt een Nokia toestel met Windows als besturingssysteem. We weten dat weinig apps Windows ondersteunen. Welke app is voor jou onmisbaar?
Naast het notitieprogramma, WhatsApp! Contact houden met familie en vrienden in Griekenland is zo heel eenvoudig. Ik geloof echt dat WhatsApp de manier waarop wij met elkaar omgaan evolutionair veranderd heeft. En ik ben nu nog enthousiaster over WhatsApp dan ik al was. Het bedrijf heeft namelijk de code zo herschreven dat niemand in het bedrijf kan zien welke foto’s en video’s wij aan elkaar sturen. Meer privacy dus!

Wat is de laatste foto of video die jij stuurde aan iemand?
Dat is een foto van één van mijn Griekse specialiteiten. In het weekend vind ik het erg leuk om uitgebreid voor mijn vrouw en dochtertje te koken. Als vegetariër is het erg moeilijk om traditionele Griekse gerechten te maken, dus deze Spanakopita (spinazietaart) is mijn favoriet. De foto stuurde ik naar mijn moeder om te laten zien dat ik het niet verleerd ben!

Loulou (dochertje van Nikos) kan niet afblijven van de homemade Spanakopita.

Loulou (dochertje van Nikos) kan niet afblijven van de homemade Spanakopita.

Dus jij bent naast onze data professional, ook onze Sponakopita of Greek specialty professional?
Ik weet niet of mijn moeder die mening deelt, maar ik zal de naam met trots dragen!

 

Lees meer over de MobPro familie:

Mobile journalist en merkromanticus. Brengt merken en mobile advertising passievol samen in meeslepende prozaverhalen.

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.