Beste mobiele zomercampagnes van 2016 mobpro
Inspiratie

4x de beste mobiele zomercampagnes van 2016

Komkommertijd? Zeker niet! Nederland mag dan wel vakantie hebben, maar we zijn niet unplugged. Van weer-, UV-straling, toeristen en locatietargeting. De beste mobiele zomercampagnes van 2016 op een rij:

Komkommertijd: niet bij mobiel adverteren

Eerder pleitte Jeroen al dat komkommertijd niet bestaat bij mobiel adverteren. Naast dat we zelfs op vakantie onze favoriete apps blijven checken, is de gemiddelde Nederlander gemiddeld twee weken in het buitenland. Ons smartphonegebruik blijft steevast doorgaan, want het regelt ons contact met vrienden, onze bankzaken, wat we eten vanavond, onze planning en informatiestroom. Onze smartphone is als de zon: alles draait er omheen.

Hoewel veel adverteerders geloven in komkommertijd, zijn er een aantal adverteerders die onverminderd doorgaan. Laat je inspireren, misschien zit er ook iets voor jou tussen!

UV-straling targeting: KWF Kankerbestrijding adviseert zonnende ouders

De zon zit weer in de maand! KWF Kankerbestrijding adviseert hoe ouders zichzelf en hun kind goed kunnen beschermen. Dankzij een API-connectie met de zonkracht van een weersite vraagt MobPro per locatie en real-time de UV-straling op. De locatie uit de bid-request wordt gekoppeld aan de UV-straling API. Als deze matcht met de targetingvoorwaarden (zonkracht 5+) ziet die gebruiker de KWF advertentie. Zo is KWF Kankerbestrijding exact op dát moment aanwezig wanneer de kinderhuid extra kwetsbaar is. Lees hier meer over hoe KWF Kankerbestrijding zonnende ouders bereikt.

De zomercampagne van KWF Kankerbestrijding met UV-targeting

Smeren, kleren, weren

Toeristentargeting: KINboats target toeristen in Amsterdam

Cruise like a local met KINboat, want hoe ervaar je Amsterdam nou beter dan vanuit een boot in de grachten? Middels locatie-, tijd- én device language targeting bereikt KINboat toeristen in Amsterdam. Lees hier meer over de KINboats case.

De campagne van KINboats richt zich op toeristen in Amsterdam.

De campagne van KINboats richt zich op toeristen in Amsterdam.

Locatietargeting: download de korting voor jouw Hunkemöller bikini

Op het strand op Marbella of Bergen aan Zee, fashionable zonnen en zwemmen wil elke vrouw! Daarom komt dé lingerie juwelier van Nederland naar vrouwen toe met een wel hele aantrekkelijke mobiele advertentie. Via de advertentie downloaden gebruikers een €5,- kortingsvoucher en kijken met een store-locator direct waar de dichtstbijzijnde Hunkemöller store is. Lees hier hoe Hunkemöller locatietargeting inzet voor de voucher download campagne.

HunkemollerxMobPro_Screenshots

Hunkemöller gebruikt locatietargeting om vrouwen in boetiek steden te verrassen met kortingsvoucher.

Weertargeting: De Bijenkorf speelt in op barbecue weer

In samenwerking met Brandwebbing creëert MobPro een campagne waarbij de advertentieboodschap af hangt van het weer op dat moment. Bij een temperatuur van 20 graden of hoger en zonnig of licht bewolkt zien smartphonegebruikers een uiting waarin het barbecuecijfer staat. Bij een ander type weer zien gebruikers enkel de zomerse woonaccessoires boodschap van de Bijenkorf. Lees meer over hoe De Bijenkorf weertargeting inzet.

BijenkorfxMobpro_Screenshots

De weertargeting campagne van De Bijenkorf met een boodschap voor ‘normaal’ weer (l) en zomers weer (r).

Oververhit van deze zomercampagnes? Kom afkoelen in het MobPro Café en laten we samen brainstormen over een hete zomercampagne voor jouw merk of product! Mail ‘Heet aan’ naar contact@mobpro.com of bel 020 702 8200.

Mobile journalist en merkromanticus. Brengt merken en mobile advertising passievol samen in meeslepende prozaverhalen.

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.