Nieuws

MobPro’s Leesclub: Mobiel beter aanvulling op tv-reclame dan desktop

Iedere maand zet het MobPro team de meest enerverende artikelen voor jou op een rij. Van klinkklare cijfers over het mobiele gebruik tot en met fascinerende technologische toelichtingen. De selectie van deze maand:

#1: ‘Mobiel beter aanvulling op tv-reclame dan desktop’

‘Mobiel is een betere aanvulling op tv-reclame, omdat mobiele reclamekijkers bovengemiddeld geconcentreerd zijn op hun smartphone. Hoe dat komt? De smartphone is de afstandsbediening van ons leven. Anders dan desktop, zit écht jouw hele leven in dat apparaatje”. – Milena, mobile marketing professional

#2 Tijdsdruk: gedragswetenschap en mobile marketing

“Omdat een smartphone zo portable is, gebruik je het steeds in een andere context. De ene keer thuis op de bank, dan weer on-the-go. In dit artikel wordt uitgelegd wat de invloed van tijdsdruk op een beslissing is en hoe jij als marketeer daar rekening mee kan houden in jouw mobile marketingplannen”. – Esther, on-the-go professional

#3 The mobile commerce gap

“Cijfers laten zien dat veel fashionconsumenten op hun smartphone kleding zoeken en vergelijken, maar altijd nog afrekenen op desktop. The gap wordt vooral veroorzaakt door gebrekkige mobile sites, apps of betaalmogelijkheden. De consument is dus wel klaar voor m-commerce, adverteerders niet”. – Thomas, app marketing professional

#4 85% van Facebook video wordt afgespeeld zonder geluid

“Video’s op mobiel bekijken we meestal mute, want we staan in de rij bij de kassa of zitten in de stilte coupé van de trein. Kopieer jij jouw tv-commercial één-op-één naar mobiel, dan mist de consument waarschijnlijk jouw boodschap. In dat geval is jouw mobile video campagne weggegooid geld”. – Jeroen, mute professional

Volgende maand weer vier nieuwe artikelen. Kan je daarop niet wachten? Volg MobPro op LinkedIn of Twitter en ontvang elke dag interessante content in jouw nieuwsoverzicht. 

Mobile journalist en merkromanticus. Brengt merken en mobile advertising passievol samen in meeslepende prozaverhalen.

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.