Achter de schermen

Dominiek over viewability op het Google Programmatic Event

Op 2 juni sprak Dominiek over mobile in-app viewability op het Google Programmatic Event. Een mobile-only event, waar exclusief gepraat werd over de waarde van mobiel binnen de huidige digital advertising markt in Nederland.

Google Programmatic Event

Vorig jaar zag Google voor het eerst de cijfers van zoekopdrachten via smartphones de cijfers via desktop overstijgen. Eén van de vele duidelijke signalen dat de mediaconsumptie van gebruikers wereldwijd verschuift van desktop naar mobiel.

Samen met experts uit de industrie, vooraanstaande uitgevers, buyers en tech vendors bespreekt Google de uitdagingen en mogelijkheden van mobiel adverteren.

Dominiek spreekt over mobile in-app viewability tijdens het Google Programmatic Event.

Dominiek over viewability op het Google Programmatic Event

Dominiek ontfermde zich over een veel besproken onderwerp in de markt, namelijk viewability. Kick Zandbergen, Head of Benelux Large Partner Solutions bij Doubleclick, noemde programmatic een ‘fenomenale’ uitvinding. Echter, marketeers struikelen over de zichtbaarheid van advertenties en hebben behoefte aan transparantie en kwaliteit.

Dominiek liet zien wat de huidige viewability standaarden zijn, welke beschikbare mobiele meettools er bestaan en hoe MobPro hier tegenaan kijkt. Daaropvolgend legde Dominiek uit waarom MobPro, naast de gecertificeerde manieren, zijn eigen viewability meet- en optimalistiesysteem ontwikkelde. Haar boodschap was: programmatic is inderdaad fenomenaal, omdat het schaalbaar is. Benut dus optimaal die schaalbaarheid en wacht niet op gecertificeerde tools met Nederlands bereik. Samen moeten we mobiel adverteren volwassen maken; het meest meetbare, transparante en betrouwbare advertentiemedium.

Nieuwsgierig geworden naar het verhaal van Dominiek? Ze raakt er niet over uitgepraat! Bel gerust eens op naar 020 702 8200 en vraag naar Dominiek, onze viewability professional. Mailen kan naar contact@mobpro.com.

Mobile journalist en merkromanticus. Brengt merken en mobile advertising passievol samen in meeslepende prozaverhalen.

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.