De mobiel van

De mobiel van Kees

Niets is zo persoonlijk als jouw smartphone. Jouw favoriete apps, foto’s, notities, muziek en contacten allemaal in dat kleine apparaatje. Om de MobPro familie beter te leren kennen bekijken we vandaag de mobiel van Kees.

De mobiel van Kees

Van Spaanse letterkunde, naar IT recht, naar programmeren. Kees is 26 jaar en heeft twee bachelors, een master en (bijna) nog één bachelor op zijn naam staan. We liepen Kees in december tegen het lijf op Make IT Work. Een omscholingsprogramma van de Hogeschool van Amsterdam dat hoogopgeleiden, zonder specifieke ICT-achtergrond, opleidt tot software engineer. Na een half jaar blokken en coderen is Kees nu onderdeel van het uurwerk in het MobPro horloge.

Die telefoon van jou ziet er lekker uit, Kees. Ik zou bijna stellen dat jij weinig geeft om jouw mobiel.
“Dit is het resultaat als je regelmatig je telefoon laat vallen of erop gaat zitten. Er zat ooit een beschermhoesje omheen, maar je raadt het al.. Ook die is kapot gegaan. Ik heb deze telefoon nu 3,5 jaar en het werkt nog steeds. Als het werkt, ben ik tevreden!”

De iPhone4 van Kees, of wat er van over is.

De iPhone4 van Kees, of wat er van over is.

Maar de camera lijkt niet meer te werken. Mag ik jouw laatste foto eens zien?
“Die camera werkt prima. Ik zou je graag een foto willen laten zien die ik vanochtend had willen maken. Ik heb een tijdje in Brazilië gewoond en ik wilde mijn Braziliaanse vrienden laten zien op wat voor een mooie locatie ik nu werk. Zo mooi aan de gracht. Maar goed, toen viel mijn telefoon uit en dus kan ik je de foto niet laten zien”.

Dat is een bummer. Wat voegt jouw smartphone toe aan jouw leven?
“Ik heb een aantal muziek apps geïnstalleerd, zoals Tenuto. Daarmee kan ik mijn gitaar stemmen, heel relaxt! Ik ben de laatste tijd heel zoet met het maken van mijn eigen elektronische muziek. Verschillende apps helpen mij daarbij. Je hebt veel vrijheid bij het maken van muziek, want je maakt je eigen structuur. Eigenlijk lijkt het heel erg op coderen: puzzelen met kleine dingen om naar groter geheel toe te werken. Ik houd ervan om zo praktisch bezig te zijn”.

De mobiel van kees_overshoulder

Is Tenuto, volgens jou, dan ook de handigste app ooit gemaakt?
“Hmm.. Nee, de Pontveer app! Het is speciaal voor de pont in Amsterdam. Je kan precies zien over hoeveel uur, minuten én seconden elke pont gaat. Ik boulder een paar keer per week in Amsterdam Noord. Dat is een klimsport waarbij je zonder zekering vastzit. Dankzij die app mis ik de pont echt nooit meer. Eigenlijk zou ik nu ook best in Noord willen wonen”.

Voor aankomend weekend staat er ‘retraite’ in je agenda. Waar moeten we aan denken Kees?
“Ik ga naar een meditatie retraite in Noord-Limburg. Ik heb altijd veel interesse gehad in boeddhisme en zodoende ben ik veel gaan lezen over meditatie. En als ik iets lees, wil ik ook actie ondernemen en het in de praktijk brengen. Dus ik ben gaan mediteren. De eerste keer mediteren is heel rot, de volgende keren nog net zo vervelend en nu vind ik het heel relaxt”.

Als het werkt dan werkt het, muziek maken, coderen, klimmen, theorie in de praktijk brengen. Kees, zo te horen ben jij een echte praktische of hands-on professional. Kan jij leven met die naam?
“Als je het zo opsomt, moet ik het er wel mee eens zijn. Krijg ik nu ook mijn eigen MokPro?”

Mobile journalist en merkromanticus. Brengt merken en mobile advertising passievol samen in meeslepende prozaverhalen.

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.