Nieuws

MobPro’s leesclub: mobiele shopper snuffelt wekelijks

Iedere maand zet het MobPro team de meest enerverende artikelen voor jou op een rij. Van klinkklare cijfers over het mobiele gebruik tot en met fascinerende technologische toelichtingen. De selectie van deze maand:

#1 Helft mobiele shoppers snuffelt wekelijks

“Ik ben hiervan het levende bewijs. H&M, Zara en Asos, ik bekijk ze wel een aantal keer per week eigenlijk. De apps zijn zoveel handiger dan de websites. Ik bekijk het, gooi het in mijn mandje en bij H&M ligt het zo op de deurmat”. – Aylin, mobile shopping professional

#2 Apple’s ‘Differential Privacy’: de nieuwe manier van data verzamelen

“In het kader van het privacy-debat heeft Apple tijdens de laatste developer conferentie een interessante aanpak gepresenteerd. De techniek heet ‘Differential Privacy’ en zou Apple in staat stellen om interessante conclusies te trekken op basis van individuele data. Ze doen het op zo’n manier dat ze nooit kunnen achterhalen welke individuen dat dan waren. Een mooi streven, gebaseerd op hashing, subsampling en het expres introduceren van ruis. Tot nu toe is het een beetje een marketingverhaal, want het gaat over een beperkt aantal Apple Apps en komt pas in de volgende iOS update – dus tot die tijd: houd je privacy zelf in de gaten, net als Mark (die van FB)”. – Edwin, privacy professional

#3 Creëer en meet het effect mobiele content voor micro-moments

“Micro-moments, daar hebben we weer zo’n hippe marketingterm. Desalniettemin slaat het de spijker op de kop. We kijken gedurende dag ontelbare keren op onze telefoon tot zo’n 117 minuten per dag. Allemaal korte momenten waarop consumenten met jou in aanraking kunnen komen. Maar de vraag is: is jouw kanaal, content en advertentieboodschap afgestemd op dat snelle momentje? “. – Jeroen, tijdtargeting professional

#4 Is accurate attributie überhaupt wel mogelijk?

“De laatste jaren wordt er veel gesteggeld over welk attributiemodel het beste de werkelijkheid benadert van het creëeren van een conversie. De laatste klik wordt door velen gezien als een te éénvoudig model en daar zit ook wel wat in. Immers, we adverteren regelmatig met meer contactmomenten en diverse uitingen. Wat ging er vooraf aan de laatste klik? Wat is wel een goed model? Welke variabelen hebben allemaal invloed op een conversie beslissing en in welke volgorde? In dit artikel wordt de terechte vraag gesteld: is accurate attributie eigenlijk überhaupt wel mogelijk?” – Edwin, attributie professional

Volgende maand weer vier nieuwe artikelen. Kan je daarop niet wachten? Volg MobPro op LinkedIn of Twitter en ontvang elke dag interessante content in jouw nieuwsoverzicht. 

Mobile journalist en merkromanticus. Brengt merken en mobile advertising passievol samen in meeslepende prozaverhalen.

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.