Nieuws

Hoe een slechte mobile ad jouw campagne ruïneert

Dit is hoe een slechte mobiele advertentie jouw campagne kan ruïneren en zo bestrijd je het probleem voordat het je hele marketingstrategie nekt.


Waar het mis gaat bij jouw mobiele advertentie

Het is geen geheim, digital advertising is niet voor watjes. Het kost veel inspanning om een succesvolle campagne op te zetten. Je moet de juiste marketingtools ontdekken en de technologie uitvinden. De meeste marketeers hebben dat nu wel in de vingers en toen kwam mobile..

Inmiddels neemt mobile advertising de advertentiewereld in zijn macht. Toch zien veel marketeers het verspreiden van mobiele advertenties nog steeds als een aanvinkmogelijkheid in hun advertisingtool. Juist daar gaat het he-le-maal mis.

Hoe een slechte mobile ad de merkperceptie ruïneert

Zodra de mogelijkheid bestaat om mobiel aan te vinken, uploaden marketeers automatisch de bestaande desktop-uitingen in de tool. “Online is online, toch?”. Nee, het is blurry. Het is lelijk. Twee dagen voor de livegang een mobiele banner in elkaar knutselen met desktop advertenties worden vaak ook geen prachtplaatjes. De kans is groot dat elementen in de banner niet goed klikken of onduidelijk verschijnen. Er was immers geen tijd om de banner te testen.

En terwijl jij denkt dat je een stunning mobiele campagne draait, vinden gebruikers jouw advertentie lelijk, te intrusive en irritant. Dit heeft invloed op jouw merkperceptie, want terwijl de irritatie bij de consument opborrelt ziet hij jouw merknaam. Het zijn allemaal redenen voor een consument om en adblocker te installeren. Dat betekent dat je nieuwe klanten zal verliezen, nog voordat ze de kans hebben om te klikken op jouw advertentie. Dat niet alleen. Door consumenten te enthousiasmeren voor adblockers maak je het moeilijk voor de hele markt. Ja, het is confronterend, maar gelukkig kun je het voorkomen!

Geef aandacht aan creatie

Bestrijd irritaties en adblocking door tijd te investeren in het begrijpen van mobile en aandacht te geven aan creatie. De smartphone biedt diverse uitdagingen voor marketeers vanwege voorkeuren van gebruikers. Bijvoorbeeld de videovoorkeuren op mobiel. Consumenten bekijken video’s het liefst zonder geluid en verticaal. Met landscape video’s met geluid en zonder tekst komt de boodschap simpelweg minder over. Verwacht niet dat gebruikers voor jouw reclamevideo de rotatievergrendeling uitzetten en het scherm draaien.

Varieer en experimenteer met verschillende formaten. Zo houden steeds meer social mediakanalen vierkante formaten aan, zoals bij Instagram. Combineer standaard IAB formaten met rich media. Probeer het te integreren met speelse en gepersonaliseerde interacties.

Brain_artikel

Train jouw advertentiebrein

Zorg ervoor dat jouw mobiele uitingen net zo goed zijn als voor andere media. Immers, een smartphone is het meest gewaardeerde scherm van jouw consument. Train jouw advertentiebrein: steek niet al je tijd in het blindstaren op cijfers en ROI, investeer meer tijd in de creatie van mobiele advertenties. Marketeers ontdekken pas achteraf welke creatieve investering nodig was voor een goede mobiele campagne, terwijl ze bij een tv-commerical direct nadenken over de mogelijkheden.

Behandel mobiel niet als een last-minute deal en neem al bij het creatieve denkproces en vóór het productieproces een mobile professional bij de hand. Deze kan jou precies vertellen wat jij nodig hebt voor een mooie en effectieve mobiele advertentie en welke creatieve mogelijkheden er zijn. Dit is hoe grote merken als Audi en Ubisoft het verschil maken. Dit is hoe jíj voorkomt dat jouw strategie sterft aan een langzame dood.

Start met het trainen van jouw advertentiebrein en ontdek welke creatieve mogelijkheden er zijn voor jouw merk. Kom langs bij het MobPro Café voor een creatieve Mobile Kennissessie en laat je inspireren door mobile professionals. Bel 0207028200 of mail naar contact@mobpro.com.

Mobile journalist en merkromanticus. Brengt merken en mobile advertising passievol samen in meeslepende prozaverhalen.

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.