Nieuws

MobPro’s leesclub: flirtende chat bots

Iedere maand zet het MobPro team de meest enerverende artikelen voor jou op een rij. Van klinkklare cijfers over het mobiele gebruik tot en met fascinerende technologische toelichtingen. De selectie van deze maand:

#1 Keith Weed: goede advertising begint bij zichtbaarheid

“‘Goede’ advertising begint met zichtbaar zijn en het juist meten en verifiëren dat iets zichtbaar is. Wij, als industrie, moeten daarin voorop gaan. Adverteerders willen een product dat gezien wordt – niet iets wat misschien zichtbaar is. Duidelijke standaarden over viewability en het meten hiervan zijn hiervoor nodig over de hele industrie heen”. – Danny, viewable professional

#2 Het app fraude rapport

“Fraude in app downloads.. De algemene mening is dat wij als industrie de macht en verantwoordelijkheid hebben om eerlijke producten te verkopen. Frauduleus handelen levert voor louche partijen misschien easy money op, maar dat is niet houdbaar. Op lange termijn brengt het de business in gevaar. Wij moeten hier als industrie tegen optreden. Adverteerders moeten vertrouwen krijgen, hebben en houden in digital advertising. Ze moeten zich niet steeds afvragen of ze gebakken lucht kopen”. – Jeroen, anti-fraude professional

#3 Chat bots: technische en sociale uitdagingen

“Deze dude maakte van zijn website een chatbox met bots. Door ermee te experimenteren ontdekte hij een aantal handige feiten, zoals dat je moet flirten met de gebruikers. Erg herkenbaar, omdat wijzelf ook werken met chat bots voor onze merkonderzoeken Iedereen die werkt of wil werken met bots moet dit absoluut eens lezen!” – Diederick, chat bots professional

#4 Pokémon Go: 1 april grap wordt smartphone rage

“Deze smartphone rage mag je deze maand niet ontgaan zijn. Het kan ook eigenlijk niet, want als je er niet over hoorde dan zag je het wel op straat. Iedereen aan de Pokémon. Zelf hier bij MobPro gingen de mannen in de pauze Pokémons vangen. Boys will be boys..” – Arlette, mobile hype professional

Volgende maand weer vier nieuwe artikelen. Kan je daarop niet wachten? Volg MobPro op LinkedIn of Twitter en ontvang elke dag interessante content in jouw nieuwsoverzicht. 

Mobile journalist en merkromanticus. Brengt merken en mobile advertising passievol samen in meeslepende prozaverhalen.

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.