Inspiratie

ING kiest voor een mobile first media-aanpak

Nederland is mobieler dan ooit. Dat vraagt om een bank die minstens zo mobiel is. ING is zo’n bank. ING voegt de daad bij het woord en lanceert een campagne primair via mobiel.

Een taxi bestellen met Uber, een kamer reserveren met Airbnb of muziek luisteren met Spotify, we doen het allemaal met onze smartphone. Om die boodschap over te brengen, ontwikkelde J. Walter Thompson Amsterdam een campagne over ‘de mobielste bank van Nederland’. Het laat de innovaties van ING een logische rol spelen in de mobiele levensstijl van Nederlanders. Van supersnel rekeningen delen tot contactloos betalen met je mobiel.

In het middelpunt staat een verticale commercial, die speciaal is gemaakt voor smartphone. In 98% van de gevallen houdt een smartphonegebruiker zijn telefoon rechtop. Een vertical video vult het hele scherm en is, in tegenstelling tot een landscape video, scherper, duidelijker en daardoor komt de boodschap beter over. De verticale video was eerst enkel te zien op smartphone en nu ook op televisie. Echter, in plaats van een bekende landscape video te tonen, laat ING óók op televisie de vertical video zien.

ING is hiermee de eerste bank in Nederland die kiest voor een mobile first media-aanpak. In samenwerking met mediabureau Mindshare en MobPro onderzoekt de bank nu het effect van een dergelijke aanpak. MobPro kijkt hierbij naar wat het effect is van een mobiele video op de merkherkenning van een consument.

Heb jij een innovatieve blik en wil jij ook een mobile first media-aanpak? Of wil jij net zoals ING, het effect van een mobiele campagne op bijvoorbeeld de merkherkenning onderzoeken? Bel 0207028200 of mail naar contact@mobpro.com.

Mobile journalist en merkromanticus. Brengt merken en mobile advertising passievol samen in meeslepende prozaverhalen.

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.