Facebook de nieuwe televisiezender MobPro Mobile Professionals
Inspiratie

MobPro’s Leesclub: Facebook, de nieuwe televisiezender

Iedere maand zet het MobPro team de meest enerverende artikelen voor jou op een rij. Van klinkklare cijfers over het mobiele gebruik tot en met fascinerende technologische toelichtingen. De selectie van deze maand:

#1 De groeiende rol van mobiel in aankoopproces

“Smartphone is (nog) niet het favoriete kanaal waarmee de consument afrekenen, dat is een feit. Dat betekent echter niet dat je mobiel kan uitsluiten van je campagnes. Google onderzoek laat zien dat mobiel wél een grote rol speelt in het aankoopproces. Slimme performance gerichte marketeers weten wat er vooraf gaat aan een aankoop”. – Milena, mobiel-in-het-aankoopproces professional

#2 Deze journalist deed aan MOJO – Mobile Only Journalistiek

“Toen zijn professionele apparatuur uitviel, net voor een shoot, had hij twee keuzes: go home of go mobile. Als verstandig man koos hij ervoor om zijn smartphone te gebruiken. Hij ontdekte de kracht van de smartphone, iets wat bloggers en vloggers eigenlijk al veel eerder ontdekten. Ik ben benieuwd welke (iets meer serieuze) journalist volgt!” – Martine, MOJO professional

#3 Facebook test streaming video’s op TV

“We zeggen wel eens gekscherend: “TV gaat dood”. Hoewel wij het als disruptors best wel kunnen zeggen, weten wij ook – diep van binnen – dat het héél enthousiast is. Maar een ontwikkeling als deze laat zien dat wij nog niet eens zo gek zijn. Ok, tv-kijken gaat niet dood, maar de manier waarop we nu reclameblokken inkopen gaat hiermee wel veranderen”. – Diederick, disruptor professional.

#4 The next Snapchat

“Wil je de nieuwe Snapchat worden? Test jouw demo op een jongere doelgroep. Facebook deed dit bijvoorbeeld op de universiteit en Snapchat focuste in het begin op tweens en tieners. Ook ik kijk voor de nieuwe trends naar mijn kinderen. Musical.ly wordt de hele dag gedaan. Met Musical.ly als voorbeeld, legt het artikel goed uit wat het geheim is van een succesvolle app”. – Edwin, attributie professional

Volgende maand weer vier nieuwe artikelen. Kan je daarop niet wachten? Volg MobPro op LinkedIn of Twitter en ontvang elke dag interessante content in jouw nieuwsoverzicht. 

Mobile journalist en merkromanticus. Brengt merken en mobile advertising passievol samen in meeslepende prozaverhalen.

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.