Nieuws

Allemaal zeggen we nee tegen horizontaal!

Een normale horizontale video op smartphone is een digitale criminaliteit. Het is klein, onduidelijk en is zonder geluid niet te volgen. Dus zeg nee tegen horizontaal. Hou op, klik weg en kijk verticaal!

Smartphone is een nieuw verticaal medium

Het lezen of bekijken van content terwijl jij jouw telefoon rechtop houdt, is meer comfortabel. Een smartphone en de software is hier immers voor gemaakt. Toch draaien we onze telefoons zodra we een video maken of bekijken. Volgens Joanna Stern van Wall Street Journal moeten we daar nu écht mee ophouden.

We blijven het zeggen: mobile video gaat als een raket. 55% van het mobiele verkeer in de wereld is nu video, volgens Cisco. Cijfers van eMarketer laten zien dat in Amerika volwassenen maar liefst 29 minuten per dag video’s bekijken op smartphone. De social media ijsbergen van deze wereld laten het daar niet bij zitten. Facebook introduceerde deze zomer het kijken en maken van live video’s. Instagram lanceerde Stories, een Snapchat vergelijkbaar concept waarmee gebruikers tijdelijk vertical video’s en foto’s delen.

Smartphone is daarmee niet de nieuwe TV, stelt Stern heel terecht. Het is niet een kwestie van je video proppen in een langwerpig vierkant. De eigenschappen en mobiliteit van een smartphone maken van mobiel een nieuw medium. Het is meer gericht op mensen, minder op landschap (details zijn minder zichtbaar dan op TV) en minder op audio. We willen immers onze mede-wachtende in de kassarij niet vervelen met onze video. En ja, het is verticaal – want een smartphone is een apparaat dat je rechtop houdt in je hand.

Gebruikers hebben voorkeur voor verticaal

Een snelle steekproef in jouw eigen Snapchat verhalen of Instagram Stories laat zien dat content in de media of the future tevens verticaal is. Nick Bell, vice-president of content bij Snapchat, stelt dat het de meest natuurlijke manier is om iets vast te leggen. Om het perfecte (of juist imperfecte) in-the-moment shot vast te leggen, heb je geen tijd om je pols te draaien. Horizontaal is nu your enemy. Bovendien stelt Snapchat dat gebruikers een horizontale video liever skippen dan dat zij hun telefoon draaien. Snapchat cijfers laten zien dat verticale video’s wel negen keer beter worden uitgekeken dan horizontale shots.

Zeg ja tegen verticaal!

De smartphone verandert de manier waarop wij informatie binnen krijgen, sociale contacten inrichten, onze zaken regelen (denk aan bank en reis apps) en de wereld bekijken. De MobPro vertical video is dus niet zomaar een nieuw advertentieformaat. Het speelt in op het veranderende consumentengedrag, the new way of living. Met je telefoon rechtop in je hand moet je nooit meer twijfelen: you’re holding it right.

Ben jij ook tegen digitale criminaliteit en wil jij jouw videoadvertentie verticaal a.s.a.p.? Bel 0207028200 of mail naar contact@mobpro.com. Samen zetten wij het recht!

Mobile journalist en merkromanticus. Brengt merken en mobile advertising passievol samen in meeslepende prozaverhalen.

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.