Nieuws

Data op Dinsdag: Mobiele doelgroep groeit met 84% – steeds minder bereik op desktop

Elke dinsdag handige mobiele feiten. Deze week: de mobiele doelgroep stijgt met 84%, de doelgroep op desktop daalt met 4%.

ComScore Mobile App Usage 2016

De mobiele doelgroep stijgt: bereik op desktop neemt af

ComScore onderzocht de dynamiek tussen de mobiele mediaconsumptie, verschillende doelgroepen en het gedrag van consumenten. Daaruit blijkt dat in de afgelopen jaren de mobiele doelgroep met maar liefst 81% gestegen is. De doelgroep op mobiel is daarmee twee keer zo groot als de doelgroep op desktop. Desktop levert, ten opzichte van twee jaar geleden, 4% in.

Het bereik op mobile web groeit versus het bereik op apps.

Het bereik op mobile web groeit versus het bereik op apps.

 

Groot bereik op mobile web
De stijging dankt mobiel voornamelijk aan de bezoekersgroei op mobiele websites, dankzij de traffic gedreven door links op social media. De mobile web doelgroep is bijna drie keer zo groot dan de doelgroep in apps. Dat is opmerkelijk, want 88% van onze tijd op smartphone besteden we aan apps. Hetgeen betekent dat mobile web voornamelijk lichte en laag betrokken gebruikers bereikt en gebruikers niet terugkeren. Dus hoewel mobile web helpt bij het bereiken van een grote en brede doelgroep, kun je jezelf afvragen wat de advertentiemogelijkheden in termen van engagement.

Gebruikers spenderen meer tijd in apps dan op mobile web.

Gebruikers spenderen meer tijd in apps dan op mobile web.

Combineer mobile web en mobile app
Echter, het zegt niet automatisch dat in-app advertising vooral interessant is voor engagement doelstellingen. De onderstaande grafiek laat zien dat er grote winsten zijn waargenomen in het aantal apps dat gebruikt wordt, dus ook apps kennen een steeds grotere doelgroep. Het laat zien dat een effectieve mobiele advertentiestrategie een uitgebalanceerd bereik genereert binnen apps en mobile web.

Consumenten gebruiken steeds meer apps.

Consumenten gebruiken steeds meer apps.

Volgende week weer een nieuwe Data op Dinsdag. Kan je tot die tijd niet wachten? Bel 0207028200 of mail naar contact@mobpro.com. We hebben altijd scherpe en bruikbare data paraat!

Mobile journalist en merkromanticus. Brengt merken en mobile advertising passievol samen in meeslepende prozaverhalen.

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.