Inspiratie

MobPro adopteert boom!

MobPro heeft oog voor de wereld om haar heen. Niet alleen voor de advertentiewereld, maar ook voor de lokale buurt en natuur. Daarom adopteert MobPro een boom bij de Hortus Botanicus Amsterdam.

MobPro adopteert boom bij de Hortus Amsterdam

We zijn niet alleen gek op mobiele advertenties of nullen en éénen. Net als elke Amsterdammer houden wij van onze stad en willen graag iets terug doen voor Amsterdam en de buurt. Het idee ontstaat tijdens onze dagelijkse grachtenwandeling. Op een vrieskoude dag in april wandelen we voorbij de tuinen van de Hortus Amsterdam. Terwijl de meeste bomen nog kalig worstelen tegen de – toen eindeloos aanhoudende – winterse temperaturen, steekt daar één grote, groene boom bovenuit.

De ijzersterke sequoia boom
“Aha, je bedoelt de Sequoia boom!”, zegt Barbara van de Hortus als we een nieuwsgierig bezoekje brengen aan de botanische tuinen. “Een boom die, als één van de enigen, het hele jaar door groen blijft en elke storm of brand doorstaat”.

Onze oren spitsen. Binnen slechts enkele seconden voelen wij een enorme connectie met de Metasequoia sempervirens. Dankzij de zeer dikke barst kunnen stormen en bosbranden de boom niet aantasten. Een bevestiging voor ons dat een ijzersterke natuurkundige (of ook wel technologische) basis dus hét wapen is in tijden van crisis. Als alle concurrentie met bosjes zijn neergevallen, blijven wij staan. Daar houdt het niet bij op. De Sequoia boom heeft een bosbrand zelfs nodig voor voortplanting. Wanneer een bosbrand alle concurrenten heeft uitgeroeid en de dikke, droge lagen Sequoia takjes en naalden heeft opgebrand, maken de zaadjes in de vruchtbare asgrond het meest kans tot een jonge boom uit te groeien. Met de adblocker-orkaan en de stormy effectiviteitsdiscussie over mobiel in ons achterhoofd, spreiden wij onze armen en verwelkomen we de Hortus seqouia boom in de MobPro familie. Ja, je leest het goed, we adopteren de boom!

Bekijk hoe onze boom tot kunst gebracht wordt via deze 360° foto:

Sequoia a.k.a. knuffelboom
We verwelkomen onze boom met open armen. En daarmee zeggen we helemaal niets geks, want de Sequoia staat ook wel bekend als de knuffelboom. De ultra sterke, maar vezelige bast, voelt zo zacht als de vacht van een mammoet (en we weten allemaal hoe dat voelt) dat je het direct wilt knuffelen. Dus naast het technologische karakter heeft het ook een persoonlijke functie, namelijk het verbindt mens en natuur. Persoonlijk, verbinding, connectie. Ook voor ons geen vreemde begrippen. Immers, technologie zonder mensenkennis heeft geen waarde. Dus door die twee kenmerken te combineren zorgen wij voor een waardevolle connectie tussen consument en merk.

MobPro's adoptiekind is niet alleen te herkennen aan de knuffelige schors.

MobPro’s adoptiekind is niet alleen te herkennen aan de knuffelige schors.

Wat betekent de adoptie?
Met een jaarlijkse bijdrage dragen wij bij aan de verzorging, het onderhoud en de instandhouding van de collectie in de Hortus. Als dank hiervoor ontvangen wij een Hortus Vriendenkaart zodat niet alleen wij, maar ook jij de boom regelmatig kunt komen knuffelen. Met het adopteren van de Sequoia in de Hortus om de hoek, wortelen we ons definitief in de plantage buurt.

Wij nodigen jou graag uit voor een bezoek aan onze Sequoia boom. Een inspirerende knuffelsessie – met de boom – geeft frisse energie om erna te gaan brainstormen het MobPro Café. Mail naar contact@mobpro.com of bel 0207028200, dan gaan we samen op pad!

Mobile journalist en merkromanticus. Brengt merken en mobile advertising passievol samen in meeslepende prozaverhalen.

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.