Nieuws

MobPro’s Leesclub: mobiele scroller wordt als prettig ervaren

Iedere maand zet het MobPro team de meest enerverende artikelen voor jou op een rij. Van klinkklare cijfers over het mobiele gebruik tot en met fascinerende technologische toelichtingen. De selectie van deze maand:

#1 Waarom hypertargeting overrated is
“Hypertargeting is een mooie technologische ontwikkeling, maar in termen van marketing niet heel effectief. Je ziet namelijk potentiële doelgroepen over het hoofd en je bereikt slechts een klein aantal mensen. Een goed (en veel aangehaald) voorbeeld is advertenties voor babyluiers. Als een luierfabrikant deze alleen richt op moeders sla je boodschappende mannen en oppassende opa’s en oma’s over. Een slimme marketeer verbreedt zijn targeting en past juist zijn boodschap aan, aan elk type doelgroep. Hoe doe je dat?! Big data!” – Edwin, targeting professional

#2 Meer berichten op Tinder? Zo doet je dat!
“De tip van Shana Lebowitz werkt niet alleen op Tinder, maar ook op LinkedIn. Of nog beter: tijdens een netwerkborrel. Geef de mensen iets om over te praten. Op LinkedIn kan je informatie verwerken over bijvoorbeeld een kek project of een speciale buitenlandse job. Trek op een netwerkborrel een opvallend item aan. Niet een feestneus of een glitterhoed, maar die Adidas limited editions of die opvallende jurk uit de H&M x Balmain collectie. Zo’n hippe canvastas waar heel mediawereld aanwezig was werkt ook als een rode lap!” – Martine, brand yourself professional

#3 10 tech nieuwtjes die je moet weten
“Zit je op een verjaardag of borrel en gaan de gesprekken over de nieuwste apps, iPhones of zelfsturende Tesla’s. Met deze nieuwe feitjes kan jij laten zien dat je ook behoorlijk tech-minded bent!” – Gijs, tech professional

#4 Introductie van machine learning
“Met dit artikel krijg je binnen een half uur een scherpe indruk van het concept wat wij bij MobPro doen en wat de komende eeuw een fundamentele rol in onze maatschappij zal spelen. Machine learning heeft nu al veel toepassingsmogelijkheden, denk aan beeldherkenning, taalverwerking en het optimaliseren van reclamecampagnes. En keer op keer bewijst het dat het écht werkt. Lezen dus!” – Kees, machine learning professional

#5 What makes you click
“Deze uitzending van Tegenlicht geeft een interessante visie op de tijd die we besteden in digitale platformen. De platformen zijn ontworpen om ons zo lang mogelijk binnen die omgevingen te houden, niet perse om onze tijd goed te besteden. Tristan Harris vergelijkt de smartphone met een gokkast. Je krijgt één keer in de zoveel herhalingen een beloning, zoals een leuk berichtje of een toffe nieuwe Facebook update. Die herhaling en beloning maakt ons verslaafd. Het is een ander perspectief op time spend op mobile”. – Diederick, smombie professional.

#6 Mobiele scroller advertentie als prettig ervaren
“Bij MobPro hebben we het vaak over rekening houden met gebruikers en LEAN-banners. Onderzoek toot nu aan dat deze efforts ook gewaardeerd worden. En kijk nou, een formaat van ons wordt als uitstekend voorbeeld gebruikt!” – Bart, mobiele formaten professional

Volgende maand weer nieuwe artikelen. Kan je daarop niet wachten? Volg MobPro op LinkedIn of Twitter en ontvang elke dag interessante content in jouw nieuwsoverzicht. 

Mobile journalist en merkromanticus. Brengt merken en mobile advertising passievol samen in meeslepende prozaverhalen.

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.