Inspiratie

Qmusic: de geruisloze mobiele advertentie van Het Geluid

Het grootste geheim van het jaar is terug: Het Geluid. Qmusic lanceert het populaire spel luid en duidelijk met de beste combinatie van radio en mobiel.

Qmusic: Het Geluid 

Het Geluid is hét spel van Qmusic waardoor iedereen alles in huis overhoop haalt. Met maar één doel: erachter komen WAT Het Geluid van Qmusic is. Bij een goed antwoord win je het bedrag dat Het Geluid op dat moment waard is. Bij elk fout antwoord wordt Het Geluid 100 euro meer waard. Om iedereen in Nederland wekenlang in de ban te maken van het populaire spel combineert Qmusic de radio-actie met mobiel en adverteert met opvallende mobiele advertentieformaten. Immers, 80% van Nederland heeft een smartphone, we besteden er ruim 3 uur per dag aan en we nemen het kleine schermpje overal en altijd met ons mee.

Qmusic: Dynamische banner

Gebruikers zien diverse rich mediaformaten die opvallen dankzij de opvallende kleuren en flippende bewegingen. Deze bevatten een dynamisch element dat real-time de waarde van Het Geluid weergeeft. Bij elk fout antwoord wordt de banner automatisch aangepast en zo ziet elke gebruiker altijd een relevante Qmusic advertentie.

Qmusic: Geluidloze mobile video

Ook zet Qmusic mobile video in. De grootste uitdaging is echter.. het geluid. In 90% van de gevallen staat het geluid van een smartphone uit terwijl er een video afspeelt. Hoe communiceer je een boodschap waarin geluid centraal staat? Gebruikers worden aangesproken met een prikkelende vraag (“Weet jij al wat het is?”), in combinatie met continu zichtbare en heldere click-to-action: “Speel gratis mee”. De beste advertentiestrategie, Qmusic weet al wat het is.

Het eerste Geluid is maandagochtend 3 oktober geraden. Inmiddels hoor je een nieuw Geluid!

Wil jij, net zoals Qmusic, ontdekken wat de beste strategie is om een zo groot mogelijke doelgroep te bereiken? Mail naar contact@mobpro.com of bel 0207028200. Elke week showen wij een paar mooie cases. Wil je geen enkele campagne missen? Volg ons dan op LinkedIn en word lid van de Mobile Inspiration Hub.

Mobile journalist en merkromanticus. Brengt merken en mobile advertising passievol samen in meeslepende prozaverhalen.

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.