De mobiel van

De mobiel van Victor

Niets is zo persoonlijk als jouw smartphone. Jouw favoriete apps, foto’s, notities, muziek en contacten allemaal in dat kleine apparaatje. Om de MobPro familie beter te leren kennen bekijken we vandaag de mobiel van Victor.

Dit is Victor!

Wie denkt dat alle Canadezen absurd vriendelijke mensen zijn, heeft het helemaal goed. Victor praat liever met de mensen naast hem in de trein, dan dat hij op zijn telefoon tuurt. Maple syrup is zijn guilty pleasure en elke nacht zwijmelt hij over de Timbits van Tim Hortons (Canada’s Starbucks). Op de werkvloer stilt hij zijn trek met code-voer als software developer bij MobPro.

Victor, waarom staat er een panter op jouw screensaver?
Laatst ontdekte ik pas dat het een panter is. Ik dacht een cheetah… Dat is mijn favoriete dier al sinds ik jong ben. Ik wilde ook zo snel zijn als het snelste dier op aarde. Stiekem, als ik nu een sprintje trek tijdens het hardlopen, voel ik mij nog steeds een cheetah. Het is mijn spirit animal.

De mobiel van Victor

Ik zie veel verschillende plugins, mapjes en apps op jouw beginscherm. Zit hier een systeem in?
Het is eigenlijk een perfecte afspiegeling van mij: muziek, travel, navigatie, shopping en foto’s. Oké, navigatie is voornamelijk praktisch. Maar I love music. En hoewel ik niet vaak naar Canada ga, plan ik veel weekendjes weg in Europa. Die shopping apps komt door mijn Bol.com verslaving. Mijn vrienden noemen mij een Bol-junkie. In de trein bestel ik soms wel eens wat, kledinghangers bijvoorbeeld. De pakketjes volg ik via de PostNL app zodat ik weet waar ik mijn pakketjes kan afhalen. Zonder die app zou ik de helft van mijn pakketjes vergeten. En zo nu en dan scroll ik wel eens door mijn foto’s. Eigenlijk zoals je dat vroeger deed met je fotoalbums.

Kan jij een foto uitpikken waarop jij jouw het gelukkigste moment beleefde?
Phoe, moeilijk. Ik beleef dat soort moment niet door mijn telefoon. Achteraf heb ik daar spijt van, maar ik kan geen twee dingen tegelijk. Maar het moet een foto zijn van mijn reis in de Filipijnen. Tijdens een wandeltocht zaten we daar op een rots te kijken naar watervallen en dacht ik: how do I get here? Ik kom uit Canada, woon in Nederland, nu in de Filipijnen met these random locals. Life is crazy. Ah, deze foto. Een foto, samen met mijn vriendin, met surfboards op een tuktuk door de Filipijnen. Extreme happiness.

Victor's ultieme geluksmoment vereeuwigd met zijn mobiel.

Victor’s ultieme geluksmoment vereeuwigd met zijn mobiel.

Victor, als developer. Wat voor een app zou jij ontwikkelen?
Aha! Een app om een nieuwe taal te leren waarbij je, op basis van de woorden die je al kent, artikelen en nieuwsberichten in die taal toegestuurd krijgt. Als ik nu een Nederlands artikel lees, switch ik continu tussen verschillende schermen om de tekst woord voor woord te vertalen. Met deze app is dat niet nodig. Doordat je veel woorden al kent, ken je de context van het verhaal en begrijp je een onbekend woord sneller.

Zo leert Victor bewust 'onbewust'.

Zo leert Victor bewust ‘onbewust’.

Je bent zo snel als een cheetah, een traveler, een Bol.com junkie en goede developer. Wat is jouw #1 skill? Waarin ben jij een professional?
Maple syrup. Met slecht één druppel vertel ik jou of het om een authentiek recept gaat of een rip off. It’s a gift.

Mobile journalist en merkromanticus. Brengt merken en mobile advertising passievol samen in meeslepende prozaverhalen.

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.