Inspiratie

6x bijzondere interactieve mobiele banners

Swipen, shaken, draaien. Laat die smartphonegebruiker maar in actie komen. Hier zes bijzondere voorbeelden van interactieve banners.

Spelenderwijs leren in een interactieve mobiele banner

“Zoek de interactie op met je doelgroep”, brullen marketinggoeroes – en wijzelf – vaak. We laten smartphonegebruikers swipen door mobiele advertenties, we laten ze hun smartphone shaken of om hen heen draaien. Allemaal om ze spelenderwijs jouw merk te leren kennen. Spelenderwijs leren wordt voornamelijk op kinderen toegepast. Het is voor hen een veilige manier om te oefenen met vaardigheden die ze in de toekomst nodig hebben.

De speelsheid vervliegt snel bij elk levensjaar die we erbij optellen. Maar ook volwassenen leren door te spelen. Speeldeskundige Stuart Brown stelt dat we van spelen vrolijk, ontspannen en flexibel worden. Hierdoor zijn we meer ontvankelijk voor reclameboodschappen en maken we actief meer merkassociaties in ons brein.

Maar hoe zorg  je er nou voor dat een gebruiker helemaal opgaat in jouw mobiele advertentie? Het vinden van de juiste merkinteractie die de doelgroep aanspreekt is niet vanzelfsprekend. Hier wat inspiratie zodat je alvast kan nadenken over jouw eigen interactieve banner.

#1 Je eigen boterham beleggen met Danone Hüttenkäse

Hoe kun laten zien welke broodbeleg combinaties er met Hüttenkäse mogelijk zijn? Juist, door hen er mee te laten interacteren. In de mobiele banner van Danone Hüttenkäse kunnen consumenten hun eigen boterham met Hüttenkäse naar eigen smaak extra beleggen. Eerst wordt er een broodje Hüttenkäse met tomaat getoond en daarna gaat de gebruiker zelf aan de slag voor een smakelijke combinatie.

#2 Open het cabriodak van de Porsche 911 Targa

Heeft jouw product een uniek kenmerk? Leg deze USP onder een vergrootglas en transformeer het tot een speels element. Porsche laat consumenten in een mobiele advertentie spelen met het dak van de Porsche 911 Targa.

#3 Schudden voor korting voor een Sunweb skivakantie

Voor die wie swipe-moe is, is er een meer actieve interactie. Ter promotie van de skivakanties zet Sunweb de consument alvast in beweging. In de mobiele banner grijpen ze naar hét wintericoon, namelijk de snow globe. Het altijd gezellige winteritem op het dressoir die je heen en weer schudt zodat het gaat sneeuwen binnen in de glazenbol. Schudden, dat kan dankzij de gyroscoop in een smartphone, óók in een mobiele advertentie. En dat levert leuke interactieve mogelijkheden op, zoals deze.

De mobiele advertentie van Sunweb Skigarantie

#4 Gamen in 360 advertentie van The Division Ubisoft

De ultieme merk of productbeleving creëer je tegenwoordig met het 360°-advertentieformaat. Een formaat waarbij een smartphonegebruiker door de telefoon om zich heen te bewegen als het ware in jouw omgeving staat. Ubisoft creëert zo’n ervaring ter promotie van The Division. De gebruiker staat als ware in het spel en ziet verschillende spelscènes door te swipen of zijn smartphone te bewegen. Het is een unieke sneak preview van de daadwerkelijke game.

#5 Test de Zoomer Chimp in mobiele banner

Laat consumenten jouw product testen. Niet in een fysieke winkel, maar in een mobiele banner. Speelgoedfabrikant Spin Master creëert die ervaring ter promotie van de Zoomer Chimp. In een interactieve mobiele banner proberen ouders het toekomstige speelgoed van hun kids alvast uit.

#6 Vuur maken in de mobiele banner van Ubisoft Far Cry Primal 

Far Cry Primal is een game dat zich afspeelt 10.000 jaar voor Christus. Een spel waarin vuurwapens geen rol spelen, maar knotsen, speren en andere primitieve wapens de klok slaan. Dit unieke karakteristiek komt terug in een mobiele halfpage ad. Met een swipe maken gebruikers hun eigen vuur. Zo vertaalt Ubisoft de game naar een interactieve mobiele banner met impact.

Ubisoft mobiel adverteren MobPro mobile advertising interactive

Heb je de smaak te pakken en wil aan de slag? We brainen, lekker actief, met je mee! Bel 0207028200 of mail naar contact@mobpro.com. Let’s move that costumer!

Mobile journalist en merkromanticus. Brengt merken en mobile advertising passievol samen in meeslepende prozaverhalen.

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.