Inspiratie

Programmatic radio-inkoop is realiteit: MobPro koopt audiospot in Spotify app

MobPro koopt de eerste geautomatiseerde audio-commercial in bij Spotify op mobiel. Een marketeer kan vanaf nu een nauwkeurige doelgroep bereiken met een radiospot.

MobPro integreert het Spotify platform

Marketeers hebben behoefte aan één-op-één-massa-communicatie; heel persoonlijke contactmomenten met zoveel mogelijk mensen. Daarom integreert MobPro het Spotify platform in het eigen geautomatiseerde advertentie inkoop-platform. Vanaf nu is het mogelijk om, eveneens als display- en video advertenties, óók radiocommercials te laten horen aan één specifieke smartphonegebruiker met een gratis account.

Volg radio-commercial op met een relevante display banner

Ten grondslag hieraan ligt de techniek van de advertising ID, dat vergelijkbaar is met de techniek van cookies op het web. Het identificeert een mobiel apparaat over diverse apps heen en maakt het mogelijk om op één specifieke smartphone een andere advertentie weer te geven (óf te laten horen) dan op een andere smartphone. Het voordeel van de integratie is dat een marketeer nu precies weet óf en hoe vaak een specifieke gebruiker in aanraking komt met een reclameboodschap, ongeacht het platform of de advertentievorm. Met deze techniek kan je een radio-commercial opvolgen met een relevante display banner of video-advertentie in apps, of andersom. Rachel de Jonge, Sales Director bij Spotify Nederland: “In programmatic is er nooit een digitale standaard geweest voor audio, we zijn erg enthousiast dat die er nu wel is en zijn benieuwd naar de resultaten van de eerste cases”.

MobPro aan de radio-inkoop?

Gaat MobPro, naast de inkoop van advertentieruimtes in apps en mobiele websites, zich bemoeien met de inkoop van radio? “Nee”, stelt Diederick Ubels,”wij focussen ons enkel op de koppeling van alle soort digitale en data-gedreven manieren van media-inkoop op de smartphone. We beperken ons niet tot een specifieke vorm van advertentie, zoals een afbeelding of video. Centraal staat de consument en de platformen die hij gebruikt op zijn mobiel, om vervolgens de reclameboodschap van een adverteerder te transformeren in de vorm die aansluit bij het platform”.

Lees dit bericht ook op Emerce.

Denk je nu: “Kan ik dit ook met mijn radiospot?”. Ja zeker, dat kan! Wil je exact weten hoe het precies werkt? Mail dan eens naar contact@mobpro.com of pak je mobiel en bel 0207028200 en vraag naar Diederick, onze programmatic radio professional!

Mobile journalist en merkromanticus. Brengt merken en mobile advertising passievol samen in meeslepende prozaverhalen.

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.