Nieuws

Amerikaanse verkiezingen: bid-request record

Donald Trump wint de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Wat heeft dat te maken met adverteren op mobiel? Nou, heel veel!

 Bid-request record door Amerikaanse verkiezingen

MobPro ontvangt record aantal bid-requests door uitslag Amerikaanse verkiezingen

Terwijl Amerika (en de rest van de wereld) met verbazing kijkt naar de overwinning door Donald Trump, loeien ook de alarmbellen bij MobPro. Nog niet eerder in de MobPro geschiedenis hebben we zoveel bid-requests ontvangen als op woensdag 9 november om 06:00 uur. Bij het wakker worden checkte Nederland dus massaal hun smartphone om te zien wie gewonnen heeft.

via GIPHY

Hoe zit dat precies? Zodra een smartphonegebruiker een app opent of een mobiele website bezoekt, ontvangt MobPro een bid-request. Dat is een verzoek om te bieden op een beschikbare advertentieruimte in een app of op een mobiele site. Als het verzoek relevant is voor een specifieke adverteerder dan start MobPro het biedproces. De hoogste bieder mag een advertentie van zijn keuze direct plaatsen in de advertentieruimte.

Dominiek, onze programmatic professional, zag het allemaal gebeuren:Deze ochtend ontvingen we maar liefst 65% meer bid-requests dan een ‘normale’ ochtend. We zien een stijging vaker bij wereldgebeurtenissen, maar dit is een record. Ik was dus zeker niet de enige die meteen naar mijn smartphone greep toen ik wakker werd om de uitslag te checken. Het betekent overigens niet dat we hierdoor veel meer mobiele advertenties laten zien dan normaal. We hebben onze computer zo ingesteld dat het gelijkmatig biedt op requests, zodat gebruikers niet steeds dezelfde advertentie zien. Ook beoordeelt het heel secuur of het gaat om een écht relevante bid-request zodat een advertentie zoveel mogelijk effect bereikt”.

Benieuwd naar het smartphonegebruik tijdens gebeurtenissen als deze of ander consumentengedrag op mobiel? Vraag ons raak! Bel 020-7028200 of mail naar contact@mobpro.com. Op zoek naar meer marketingfeiten? Volg ons op LinkedIn of schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief vol mobile trends, tips en tricks.

Mobile journalist en merkromanticus. Brengt merken en mobile advertising passievol samen in meeslepende prozaverhalen.

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.