Nieuws

Data Op Dinsdag: Entrepreneurs maken de meeste naaktselfies

Elke dinsdag handige mobiele feiten. Deze week: 18% van de millennials maakt naaktselfies, met name entrepreneurs.

De rol van mobiel in het seksleven

Coupofy onderzocht het smartphonegebruik onder 2.000 Amerikaanse millennials. Het laat zien in welke mate de digitale levensstijl van deze generatie hun dagelijkse keuzes en gedrag beïnvloeden. Het onderzoek wijst uit dat, in tegenstelling tot we vaak denken, 64% van de millennials geen naaktselfies maakt of verstuurt. Slechts 18% geeft toe dat zij naaktselfies maken, zo nu en dan. Entrepreneurs zijn het meest vrij over sexting en naakselfies, 44% geeft aan dit niet te doen. Zij maken twee keer meer naaktselfies dan werkenden met een fulltime baan, maar de laatste groep doet het regelmatiger. Middelbare scholieren stellen het minst vaak naaktselfies te maken. Veel millennials zien sexting als een vorm van voorspel.

Maar wie denkt dat de smartphone alleen tijdens ‘voorspel’ gebruikt wordt, heeft het mis. Romantisch na knuffelen is zó 2015, zo blijkt. Maar liefst één op de drie millennials checkt de smartphone direct na de daad. En zelfs tíjdens de daad geeft 21% toe hun mobiel wel eens gecheckt te hebben. 28% wordt onrustig omdat ze hun telefoon niet kunnen checken, bang om nieuwsberichten en social updates te missen.

Zo zie je maar weer: waar de doelgroep ook is – op het station, voor de tv, tijdens werk, op het toilet of tussen de lakens – zij zijn áltijd met hun smartphone. Hierdoor is mobiel de manier om het dichtst mogelijk bij jouw consument te komen – soms wel heel dicht.

Volgende week weer een nieuwe Data op Dinsdag. Kan je tot die tijd niet wachten? Bel 0207028200 of mail naar contact@mobpro.com. We hebben altijd scherpe en bruikbare data paraat!

Mobile journalist en merkromanticus. Brengt merken en mobile advertising passievol samen in meeslepende prozaverhalen.

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.