De mobiel van

De mobiel van Jeroen

Niets is zo persoonlijk als jouw smartphone. Jouw favoriete apps, foto’s, notities, muziek en contacten allemaal in dat kleine apparaatje. Om de MobPro familie beter te leren kennen bekijken we vandaag de mobiel van Jeroen.

Dit is Jeroen!

Jeroen, de sales gast op zijn coole blauwe Vespa en met de nieuwste gadgets? Niets is minder waar. Het liefst staat Jeroen de hele avond in zijn (buiten)keuken, toewerkend naar één resultaat: vrienden en familie een onvergetelijke (taste) experience bezorgen.

Jeroen, jij bent echt tech-savvy. Als één van de eerste ontving jij de nieuwe iPhone 7. Wat staat er op jouw verlanglijstje voor Sinterklaas?
Alles voor mijn Black Bastard barbecue. Ik vind koken écht heel leuk. Mijn vriendin gaat mij nu uitlachen, want zij kookt vaker. Laat ik het zo zeggen: ik vind koken in mijn buitenkeuken heel erg leuk. Bij barbecues met satéstokjes en diepvrieshamburgers denk ik: dat kan leuker! Ik wil er een feestmaal van maken. Als ik twaalf uur lang bezig ben voor het klaarmaken van de perfecte pulled beef, dan doe ik dat graag. En als ik iedereen daarvan zie genieten, is dat het meest belonend.

Bovenaan mijn verlanglijstje staat nu een fish smoker. Je had verwacht een VR bril zeker? Ja, dat is geinig. Toch ga ik liever voor techniek dat mijn leven makkelijker maakt, zoals slimme apparaten. Mobiel is voor mij – en ja, we roepen het bij MobPro vaak – als afstandsbediening van het leven. Ik regel mijn bankzaken, inkopen, verwarming en alarm via mijn telefoon. Binnenkort ook de babyphone én vleesthermometer. Via een digitale vleesthermometer en een app op mijn telefoon zie ik precies zien op hoe warm het vlees is.

De Black Buster van Jeroen, bekleed met zijn favoriete items.

De Black Buster van Jeroen, bekleed met zijn favoriete items.

Wanneer worden slimme apparaten zó slim dat het eng wordt?
Ik wil niet op afstand mijn kind vermaken. Natuurlijk biedt de connected world mogelijkheden om sneller in contact te komen met mensen, maar het moet niet ten koste gaan van het sociale aspect van menselijk contact. De connected world moet afstand verkleinen, niet creëren.

Wat schreeuwt ‘Jeroen!’ op jouw telefoon?
Naast het mapje met acht verschillende voetbal apps, zal het de Zalando Lounge app zijn. Het is de outlet variant van Zalando met elke dag nieuwe koopjes. Ik kan gerust stellen dat ik een gat in mijn hand heb. Vooral nu Pelle is geboren ga ik uit mijn dak. Het is een onmogelijke taak om die kleine babyschoenen te negeren. Ik kan niet wachten tot dat hij ouder is en ik kan genieten van zijn reactie op de meest kleine dingen, zoals mijn vader dat vroeger ook deed bij mij en mijn zusjes. Heel cliché, maar geven is toch altijd leuker dan krijgen.

Je werkt nu vier jaar bij MobPro. In die vier jaar tijd in mobiel, waarover heb jij je het meest verbaasd?
Weet je nog die aller eerste apps op de iPhone die puur focusten op de functionaliteiten van een smartphone? Zoals de bierglas app waarbij een digitaal biertje kon ‘leegdrinken’? Of Fish Pond, waarbij je op het water kon tikken om het water te laten bewegen? Super zinloos.

Daarnaast verbaas ik mij erover dat nog best veel marketeers nieuwe marketingmogelijkheden, zoals mobiel adverteren, niet inzetten. Natuurlijk praat ik nu vanuit mijn eigen straatje. Maar als een marketeer alle handelingen in zijn eigen dagelijkse leven zou noteren, is de kans groot dat veel handelingen met de smartphone te maken hebben. Als dat zo is, waarom zou je dat medium niet óók inzetten om jouw doelgroep te betrekken bij jouw merk? Het inzetten van een nieuw medium kan beangstigend zijn, omdat je onzeker bent over of het dezelfde of verwachte resultaten oplevert. Maar goed, zoals ik al in mijn blog zei: “Time does not change anything, you have to change things yourself”.

Rollend door de stad (en Ouderkerk) op zijn Vespa, ciao!

Rollend door de stad (en Ouderkerk) op zijn Vespa, ciao!

Met welk woorden stel jij die, iets wat terughoudende, marketeer gerust?
Geloof in jezelf als marketingprofessional. Je bent gespecialiseerd in je vakgebied en als beste binnen jouw organisatie weet jij hoe de markt en de doelgroep beweegt. Er is intussen voldoende data beschikbaar om jouw stellingen te beargumenteren. Als je op zoek bent naar specifieke data dan help ik daar graag bij.

Dus als iemand op hete kolen zit wat betreft een goed stukje vlees (en binnenkort vis) of een mobiel vraagstuk, dan ben jij de Black- en mobile mythbuster professional?
Zeker!

Wil jij een kijkje achter de schermen en meer zien van onze MobProbians? Wij zijn all mobile everything, dus op Instagram vind jij ons ook! Zoek naar ‘mobpro‘ of ‘mobpro.amsterdam‘. Zie je daar?

Mobile journalist en merkromanticus. Brengt merken en mobile advertising passievol samen in meeslepende prozaverhalen.

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.