Achter de schermen

Behind the scenes: Een maand bij MobPro

De maand november was net zo explosief als de verhitte Zwarte Piet-discussie en de dreigvideo aan Sylvana Simons. Allemaal zeer onderhouden, maar waar was MobPro zo driftig mee bezig deze maand? Neem een kijkje achter de schermen:

Dominiek op het MWG Programmatic event

Dominiek

Het MWG Programmatic event vond weliswaar nét niet plaats in november, toch worth to notice. Tijdens deze middag legde Dominiek van Esse aan ruim 200 mediaprofessionals uit hoe een modern mediaplan eruit ziet waarin mobile programmatic advertising centraal staat. In Jip en Janneke taal laat zij zien wat er (technisch) nodig is voor een zo effectief mogelijke mobiele (programmatic) campagne. En met effect, want Dominiek ontving de hoogste bezoekersbeoordeling!

Wil jij ook een basiscursus (mobile) programmatic? Dominiek staat te popelen, dus laat gerust eens van je horen! Mail naar contact@mobpro.com of bel 0207028200.

Dominiek tijdens het MWG Programmatic event

Stijn, ons nieuwe designtalent!

Met zijn armen netjes achter zijn rug, staat Stijn paraat voor het mobile avontuur!

Met zijn armen netjes achter zijn rug staat Stijn paraat voor het mobile avontuur!

Sinds één november versterkt Stijn het designteam en knutselt hij aan mobiele kunstwerkjes. Creatie en design heeft een aanzienlijke focus binnen MobPro. Het is namelijk een belangrijk element van een mobiele campagne. Het komt nog vaak voor dat dekstop advertenties één-op-één doorgeplaatst worden naar mobiel. Dit heeft negatieve gevolgen voor de gehele marketinginzet, pleitten wij al eerder. Een aantrekkelijke advertentie, die ook nog goed werkt op mobiele websites en in alle apps, behoeft specialistische kennis. Ook de komst van nieuwe formaten zoals vertical video en het 360°-advertentieformaat vraagt om deskundigheid.

Dus met de komst van Stijn sprongen wij een gat in de lucht. Ook Stijn stuitert lekker rond: “Na de eerste ontmoeting met MobPro was ik erg onder de indruk van het enthousiasme van Dominiek en Tim. Daarna ontdekte ik dat het enthousiasme niet alleen bij enkele mensen heerst, maar bij elke individuele MobProbian. De energie die ik daarvan krijg is absurd”. Meer weten over Stijn? Hold your horses! Binnenkort nemen we een kijkje in zijn mobiel..

MobPro op Instagram

Wist je al dat je ons kunt volgen op  Instagram? Daar krijg je real-time te zien waar wij achter de schermen mee bezig zijn. Wij zeggen altijd: een dag niet geïnnoveerd, is een dag niet geleefd. Volg ons en ontdek de nieuwste ontwikkelingen in de markt, loop mee met de MobProbians en ontvang persoonlijke boodschappen van de mobile professionals. All mobile everything!

Vind ons!
Instragram: mobpro.amsterdam

Mobile Kennissessie, exclusief voor adverteerders

Loes Meys van Parkmobile tijdens de Mobile Kennissessie.

Loes Meys van Parkmobile tijdens de Mobile Kennissessie.

Donderdag 3 november stond het MobPro Café in het teken van de bewezen(!) effectiviteit van mobiel als advertentiemedium. Loes Meys van Parkmobile drukte marketeers op het hart dat awareness (ondanks activatie mogelijkheden digitaal) nog steeds een onmisbare rol heeft binnen een marketingstrategie. Door middel van effectonderzoek naar merkherkenning, -overweging en koopintentie, in combinatie met eigen data, liet Loes zien wat de waarde is van een awareness campagnes in termen van merkwaarde én nieuwe app gebruikers.

Diederick Ubels vulde Loes aan met nooit eerder gepubliceerde onderzoeksresultaten. Marketeers leerden over exclusieve inzichten omtrent het effect van een mobiele advertentie op boodschapherkenning, de impact van mobiel video versus tv-commercials en wat valkuilen zijn bij het onderzoeken van effectiviteit. Lees hier meer over de resultaten van de mobiele effectiviteitsonderzoeken.

Ruben Walschot presenteert het 360-concept van zijn groepje.

Ruben Walschot legt zijn 360°-concept uit aan de rest van de groep tijdens de 360°-workshop.

De middag sloot af met een energieke 360°-workshop. Na een korte introductie met 360°-richtlijnen en inspiratie, brainstormden marketeers van o.a. Warner Bros, KLM, Picnic en Marktplaats met elkaar over het beste 360°-concept. Aan de hand van het unieke 360°-canvas presenteerde elke groep bijzonder enthousiast hun idee met één vurig doel: de productiekosten van een 360° mobiele campagne winnen. Na een democratische stemming mocht Tobias Braam de winst voor Marktplaats in ontvangst nemen. Aan het eindresultaat wordt nu hard gewerkt!

Wil je volgende keer ook bij de Mobile Kennissessie aanwezig zijn? Meld je aan en vul het onderstaande formulier in:

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Donald Trump zorgt voor bid-request record

Terwijl Amerika (en de rest van de wereld) met verbazing kijkt naar de overwinning door Donald Trump, loeien ook de alarmbellen bij MobPro. Nog niet eerder in de MobPro geschiedenis hebben we zoveel bid-requests ontvangen als op woensdag 9 november om 06:00 uur. Bij het wakker worden checkte Nederland dus massaal hun smartphone om te zien wie gewonnen heeft. Dominiek zag het allemaal gebeuren. Lees hier haar reactie en verklaring.

VR FRIDAY: MobPro test de nieuwe Playstation VR

img_1516

Het was VR Friday bij MobPro! Als 360° of vertical reality advertentie expert voelden wij de grote verantwoordelijkheid om de nieuwe Playstation VR te testen. Dit testten wij live op Facebook. Bekijk de onderstaande video en zie hoe Ro(o)bin een virtuele bal in het doel kopt!Wil jij ook een VR ervaring komen opdoen? Kom gezellig langs! Bel 0207028200 of mail naar contact@mobpro.com.

VR FRIDAY continues… MobPro test de nieuwe Playstation VR!

Geplaatst door Mobile Professionals op vrijdag 18 november 2016

De eerste pull-request van Sepideh is gemerged!

Sepideh viert feest

Hé, het is oké om echt niet te weten wat dat betekent. Het blijkt een belangrijke mijlpaal voor net beginnende technical wizards en het betekent zoiets als het volgende: Sepideh heeft een verandering aangebracht aan een code in onze machines. Hiermee hopen we onze machines te verbeteren. Gijs, onze tech professional, heeft de verandering getest en het werkte. Daarom heeft hij de codeverandering goedgekeurd en daarmee is de eerste pull-request van Sepideh gemerged. “Afgelopen maanden heb ik bij MobPro, als werkstudent, veel mogen leren. Na mega veel trial en error ben ik blij dat ik eindelijk iets kan bijdragen!”

Het toepasselijke cadeautje van haar collega developers.

Het toepasselijke cadeautje van haar collega developers.

Vind je het leuk om ons real-time te volgen? Volg ons op LinkedIn of schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief vol mobile trends, tips en tricks.

Mobile journalist en merkromanticus. Brengt merken en mobile advertising passievol samen in meeslepende prozaverhalen.

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.