Nieuws

MobPro’s Leesclub: de nieuwe Snapchat gadget

Iedere maand zet het MobPro team de meest enerverende artikelen voor jou op een rij. Van klinkklare cijfers over het mobiele gebruik tot en met fascinerende technologische toelichtingen. De selectie van deze maand:

“Oe, een leuke nieuwe gadget van Snapchat, namelijk de Spectacles! Het is een bril waarmee je 10 seconden filmpjes opneemt, helemaal vanuit jouw eigen perspectief. Je filmt het namelijk direct vanaf jouw neus en precies dát maakt het weer een tikkeltje persoonlijker. Veel marketeers van hippe, jonge merken gebruiken het al. Niet gek, want het is weer een nieuwe en creatieve manier om (video)content te creëeren. Santa Baby, slip a Spectacles under the tree, for me..”. – Aylin, millennial professional
“Kunnen machines leren hoe ze verschillende emoties bij mensen opwekken? In het kader van Halloween zocht het Massachusetts Institute of Technology (MIT) uit of je kunstmatige intelligentie kunt gebruiken om de menselijke gedachte en emotie te beïnvloeden. Op de website staan dus enge afbeeldingen die door de computer bijeengebracht zijn door deep learning algoritmes. Als dit met een emotie als angst kan, kan dit natuurlijk ook met een emotie zoals vreugde. Is dit de nieuwe manier om in advertising op consumentenemotie in te werken?” – Sepideh, algoritme professional
#3 Audio is the new video
“Audio advertising, in de U.K. zijn ze al om. Dan hebben we het niet over ouderwetse radio-commercials, maar over digitale audio advertising. De reden? Het bereik is groot. Mensen spenderen ongeveer 9,7 uur per week aan het luisteren van digitale radio. Onder 15 tot 24-jarigen is dit zelfs ruim 13 uur! Bovendien is het een hele intieme manier van adverteren, want jij als adverteerder zit als enige in het oor van je doelgroep. De interesse is voor een groot deel opgewekt doordat programmatic audio-inkoop nu mogelijk is, zo ook bij ons. Het is een goede toevoeging om een consument, ongeacht welk mobiele platform, te betrekken bij je merk”. – Dominiek, mobile radio-inkoop professional

#4 Machine learning: creativiteit is niet langer een voorrecht van de mens
“Deep learning is een revolutionaire tak van machine learning, waar een machine bijna artistieke eigenschappen mee kan demonstreren. Ik ben gefascineerd door de wereld aan mogelijkheden die deep learning aanbiedt. Dit is een voortreffelijke samenvatting van Oliver Cameron die jou meer leert over de mysterie achter machine learning”. – Nikos, machine learning professional

#5 Global Mobile Consumer Survey 2016
“Wist je dat de smartphonepenetratie het hardst groeit onder 55-plussers? En dat één van de voornaamste dingen die we doen op een smartphone het streamen is van muziek? Of dat 65% pingelt met zijn telefoon voor de tv? In het rapport van Deloitte staan interessante inzichten die jou dwingen om (opnieuw) scherp te kijken naar jouw advertentiestrategie. Ben je wel echt op die plekken aanwezig waar de doelgroep ook is? Past jouw boodschap wel bij de verschillende kanalen nu je weet hoe consumenten verschillende media combineert? En bieden deze inzichten ruimte voor advertentiemogelijkheden waar je nog niet aan gedacht hebt? Nou, ik weet het wel”. – Robin, mobile consumer professional

Volgende maand weer nieuwe artikelen. Kan je daarop niet wachten? Volg MobPro op LinkedIn of Twitter en ontvang elke dag interessante content in jouw nieuwsoverzicht. Wil je op de hoogte blijven van de laatste marketingontwikkelingen? Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief vol mobile trends, tips en tricks.

Mobile journalist en merkromanticus. Brengt merken en mobile advertising passievol samen in meeslepende prozaverhalen.

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.