Diederick Ubels Column Mobile Advertising mobiel adverteren marketing
Nieuws

Column: ‘O mijn god, wat een fantastisch jaar’

O mijn god, wat was het een fantastisch slecht jaar. Ten minste, als ik alle jaaroverzichten bekijk. Onze helden gingen dood: Prince, Bowie en Cruijff. Populisten kwamen aan de macht. En dan het allerergste: we plaatsten ons niet voor het zwakste EK ooit. Kortom, 2016, let it be over! De eindejaarscolumn van Diederick.

Hoewel ik door de EK-teleurstelling en de dood van Cruijf nog steeds een beetje huil van binnen, zal ik het maar eerlijk zeggen: voor mij is 2016 een waanzinnig goed jaar. 2016 is namelijk hét jaar van mobiel – ja, dit keer écht.

Er is geen marketeer meer die kan ontkennen dat smartphones een belangrijke rol spelen in het leven van consumenten. Al was het maar naar aanleiding van het Pokémonterreur. Ook de dalende tv-kijktijdcijfers dalen kan de marketeer niet ontkennen.

In 2016 wordt er (eindelijk) serieus aandacht besteed aan hoe een merk mobiel als effectief marketinginstrument inzet. Mobiel aanvinken als optie in je dashboard, is het nieuwe cliché. In plaats daarvan sparren steeds meer marketinggoeroes, hands-on, over een state of the art mobiele aanpak dat zij kunnen uitrollen.

Kortom, marketeers hebben in 2016 (net als de consument in 2013) mobiel toegelaten en geaccepteerd. Als je niet ‘aan mobiel doet’, hoor je er eigenlijk niet meer bij. Nee, dit is geen treiterblog. Waarom zou ik? Het was een zalig jaar: de drempels zijn weg en in 2017 gaan de remmen los!

Diederick is CEO bij MobPro, drummer én columnist. Elke dag geniet, verwondert en analyseert hij de wereld van reclame en marketing. Zo nu en dan schrijft hij dat op. 

Reageren? Doe dat gerust hieronder! Of mail naar contact@mobpro.com of bel 0207028200.

Diederick is een mobile encyclopedie. Hij heeft mobile zien ontstaan en opgroeien tot een volwassen medium. Als columnist analyseert hij zijn uitgevlogen kroost.

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.