Visual en design trends in advertising en marketing
Nieuws

MobPro’s Leesclub: Visual trends 2017

Lekker lezen met MobPro! Het team zet voor jou de meest enerverende artikelen van afgelopen maand op een rij. Van klinkklare cijfers over het mobiele gebruik tot aan welles nietes-betogingen over het effect van influencer marketing. De selectie van deze maand:

#1 Visual trends 2017: niet klikken, maar kijken
“Klikken is uit. Het gaat allemaal om beleving. In dit artikel staat verschillende voorbeelden hoe je de aandacht van de gebruiker kan trekken. Lezen kost meer moeite dan kijken, dus hij stelt voor: datavisualisaties, 360-graden video’s en vegen, scrollen of swipen!” – Lonneke, user experience professional

#2 Fake nieuws is verleden tijd dankzij nieuwe tool
“Dat Señor Trumpino de Amerikaanse verkiezingen won, is volgens sommigen te danken aan ‘fake news’ op Facebook, Google en Twitter. Immers, neppe nieuwsberichten zorgen voor misvattingen. Als mensen niet goed geïnformeerd zijn, zijn zij niet in staat redelijke beslissingen te maken. Nu komt er een tool dat ‘fake news’ makkelijk detecteert, op basis van natural language processing. Dat is een vorm van machine learning, waarbij software mensentaal gaat analyseren en begrijpen zoals mensen dat doen. Ik stel voor: een herverkiezing en kijken of de tool heeft gewerkt!” – Victor, machine learning professional

Max Chafkin biecht op hoe moeilijk het is om een 'influencer' te zijn.

Max Chafkin biecht op hoe moeilijk het is om een ‘influencer’ te zijn.

#3 Confessions of an Instagram ‘influencer’
“Je kunt likes, volgers en zelfs coole hippe Insta-proof foto’s(!) kopen. Dus hoe moeilijk is het nou écht om een influencer te zijn? Max Chafkin (lees: not very good looking guy en een beetje awkward voor de camera) onderzoekt het zelf en heeft één doel: om iemand, ergens op de wereld, te overtuigen om hem te betalen (in geld) voor zijn ‘influence’. Ik ben heel benieuwd wat Instagram marketeers zullen denken terwijl ze dit hilarische artikel lezen..”. – Diederick, influencer professional

#4 Zo meet je de effectiviteit van mobile advertising
“Handleidingen, daar zijn we dol op. Dat blijkt ook uit onze leescijfers! Waar moet je op letten bij mobile advertising en aan welke zaken moet je denken? Volgend jaar pas aan de slag met adverteren op mobiel? Nee hoor, met dit stappenplan start jij morgen nog! Yep, easypeasy”. – Martine, handleiding professional

#5 Amazon opent supermarkt zonder kassas
“Wij geloven al jaren in een ‘mobile-only’ wereld. Dit betekent niet dat iedereen zijn laptop en tv weggooit. Het betekent dat de smartphone centraal staat en andere apparaten aanstuurt. Denk bijvoorbeeld aan het tv-scherm die je gebruikt om Netflix films via smartphone te kijken via Chromecast. Of je gebruikt jouw smartphone als computer en sluit een scherm en toetsenbord aan. Amazon staat precies hetzelfde in de wedstrijd en slaat een brug tussen online en offline. Je kunt je misschien wel voorstellen wat voor een interessante inzichten dit oplevert en welke mooie marketingmogelijkheden”. – Thomas, app marketing professional

Volgende maand weer nieuwe artikelen. Kan je daarop niet wachten? Volg MobPro op LinkedIn of Twitter en ontvang elke dag interessante content in jouw nieuwsoverzicht. Wil je op de hoogte blijven van de laatste marketingontwikkelingen? Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief vol mobile trends, tips en tricks.

Mobile journalist en merkromanticus. Brengt merken en mobile advertising passievol samen in meeslepende prozaverhalen.

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.