Inspiratie

Lijstjes van 2016: 5x meest bekeken mobiele campagnes

Welke mobiele campagne van 2016 trok jouw aandacht? De vijf meest gelezen mobiele campagnes in 2016. Plus de meest gelezen artikelen en de populairste ‘De mobiel van’.

Top 5 meest bekeken mobiele campagnes 2016

#1 Ubisoft: 360°-advertentieformaat

Ubisoft MobPro mobiel adverteren advertising mobile 360

Op nummer #1 staat het jongste en hipste advertentieformaat van nu, namelijk het 360°-advertentieformaat. In samenwerking met Ubisoft integreert MobPro een gyroscoop in een halfpage advertentie. Zo bewegen gebruikers, in een mobiele banner, real-time door het decor van de nieuwste game van de spelontwikkelaar. Ubisoft was de eerste adverteerder in Nederland met de 360°-experience in een mobiele advertentie in apps. Ubisoft staat bekend om de interactieve mobiele banners, bijvoorbeeld die waarin gebruikers vuur maken.

#2 Knab: slimme locatietargeting

Knab campagne

Locatietargeting is in trek, want campagnes zoals Bosch en Subway trokken massaal de aandacht in 2016. Knab spant de kroon en pakt het slim aan. Om de doelgroep te bereiken, kiest Knab voor een innoverende strategie. Allereerst kiest de online bank niet voor een halfpage formaat met swipe of stack element, maar voor een vertical flip advertentie.

Daarnaast kiest Knab voor een effectieve targetingstrategie. Voor het complete ZZP pakket zoekt Knab startende ZZP’ers. De hedendaagse flexwerkomgevingen zijn erg populair onder jonge ondernemers. Om die reden target MobPro op die omgevingen met behulp van locatietargeting. Slim bankieren én slim adverteren. Maar hoe werkt locatietargeting nou eigenlijk?

#3 Bavaria brouwt mobile vertical video

De vertical video is één jaar! Het nieuwe videoformaat is uitgegroeid tot een zeer gewaardeerd advertentieformaat onder top merken. Zo shinen al meer dan dertien adverteerders met de beeldschermvullende video.

Vorig jaar kwam Audi, de eerste vertical video adverteerder, met de best gelezen vertical video campagne. Dit jaar zijn jullie het meest geïnteresseerd in de Bavaria 0,0% Mex zomercampagne, een tequila flavored alcoholvrij bier. Niet alleen het vertical video is opvallend, ook de strategie is goed doordacht. Zo schenkt Bavaria de advertentie, in plaats van in een interstitial formaat, het eerst in middelgrote formaten. De formaten zijn bekleed met een geanimeerde afbeelding die de gebruiker uitdaagt om de video af te spelen. Zodra de gebruiker op de afspeelknop drukt, expand het formaat naar vertical video.

Daarnaast zet Bavaria weer- en doelgroeptargeting in om de doelgroep te betrekken. Zo verschijnen de Bavaria mobiele advertenties enkel bij de juiste doelgroep op het juiste moment, namelijk bij zonnestralen. Benieuwd hoe dat werkt? Lees hier meer over weertargeting.

#4 Hunkemöller: voucher download

Hunkemoller campagne

Is het de downloadstrategie, de merkbekendheid of toch Silvie Meis in bikini? Wat ons betreft een killer combinatie, want de campagne staat op nummer #4 in het meest gelezen-lijstje! Via de advertentie downloaden gebruikers een €5,- kortingsvoucher en kijken met een store-locator direct waar de dichtstbijzijnde Hunkemöller store is. Om zo relevant mogelijk te zijn, richt Hunkemöller de campagne op vrouwen in Hunkemöller steden middels locatietargeting op stadsniveau.

#5 Sunweb: schudden voor een skivakantie

De mobiele advertentie van Sunweb Skigarantie

Voor die wie swipe-moe is, zijn er in 2016 meer actieve interacties. Ubisoft laat smartphonegebruikers gamen in een mobiele advertentie en Sunweb laat ze shaken. Ter promotie van de skivakanties zet Sunweb de consument alvast in beweging. In de mobiele banner grijpen ze naar hét wintericoon, namelijk de snow globe. Het altijd gezellige winteritem op het dressoir die je heen en weer schudt zodat het gaat sneeuwen binnen in de glazenbol. Schudden, dat kan dankzij de gyroscoop in een smartphone, óók in een mobiele advertentie. En dat levert leuke interactieve mogelijkheden op, zoals deze. Probeer hier de mobiele shake advertentie van Sunweb.

Top 5 meest gelezen artikelen in 2016

#1. Adverteren in 2017: dit moet je doen – en dit écht niet meer
#2. 23 marketingbegrippen die elke marketeer moet kennen
#3. Mobiel adverteren: de trends voor 2016
#4. Column van Diederick: de frequency cap – who cares?!
#5. Één jaar adblocker: geen mobiele adblockers, nog steeds irritatie

De best gelezen ‘Mobiel van..’

Zoetsappige foto’s, geheime afspraken en een verborgen verleden. Niets blijft niet ontdekt in ‘De mobiel van’, een serie waarbij we duiken in de mobiele telefoon van MobProbians. Immers, niets is zo persoonlijk als jouw smartphone. De mobiele telefoon waar jullie het meest nieuwsgierig naar waren, waarin jullie de meeste dirt hoopten te lezen, was van… Jeroen!

De mobiel van Jeroen

Stem zelf op de beste mobiele campagne!

Als je nou denkt: “Leuk hoor, al die artikelen. Maar mijn vragen zijn nog steeds niet beantwoord” of “Laat mij maar eens wat schrijven!”. Stuur dan jouw vraag of idee naar martine@mobpro.com of bel 020-7028200 en vraag naar Martine, de content professional.

Tot volgend jaar!

Mobile journalist en merkromanticus. Brengt merken en mobile advertising passievol samen in meeslepende prozaverhalen.

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.