De mobiel van

De mobiel van Stijn

Niets is zo persoonlijk als jouw smartphone. Jouw favoriete apps, foto’s, notities, muziek en contacten allemaal in dat kleine apparaatje. Om de MobPro familie beter te leren kennen bekijken we vandaag de mobiel van Stijn.

Designtalent Stijn

Stijn (27) is sinds november 2016 het nieuwe designtalent bij MobPro. Bij het grote publiek brak hij door als dé Musically ster van MobPro. Bij MobPro viel hij op met zijn Rotterdamse accent.

Stijn, we staan op het punt om jouw leven te openbaren. Wat hoop je dat ik terugvind in jouw mobiel?
“Ik word snel gezien als een voetbaljongen, omdat ik op voetbal zit. Zo zijn de eerste standaard vragen op een familieverjaardag: (1)”Stijn, hoe is het op school?”, (2)”Stijn, heb je al een vriendin?” en (3)”Hoe is het met voetbal?”. Naast dat ik al even ben afgestudeerd, tel ik bij de laatste vraag ook even tot tien. Als je in mijn telefoon zou kijken, zou je weten dat ik geen diehard voetbalfan ben. Ik heb niet één voetbal-achtige app om de voetbalwereld bij te houden. Ik vind het leuk om te voetballen met mijn team en ik ga graag met vrienden naar een wedstrijd van Feyenoord, maar het is niet mijn passie of mijn #1 hobby. Het is meer een verbindende factor met mijn vrienden”.

Het dream design team: Corinne en Stijn.

Wat is volgens jou, als designtalent, een mooie en functionele app?
“Dit klinkt een beetje truttig, maar het is de NS Reisplanner. Je kan kijken uit hoeveel toestellen de trein die wilt pakken bestaat. Of jouw reis op de routekaart bekijken, zien waar je bent en hoe snel je gaat. Mooi en functioneel!”

Bobby, VakantiePiraten, Plex, FreeShot.. Ik heb in heel wat mobiele telefoons mogen gluren, maar ik heb nog nooit zoveel onbekende apps gezien. Ligt dat aan mij?
“Ik ben echt een downloadsnol. Ik zie, hoor of lees over een nieuwe app en ik download het meteen. Effetjes proberen. 99% verwijder ik direct weer. Ik ben op zoek naar een app die één ‘probleem’ op een heel eenvoudige manier oplost. Veel apps lossen maar een deel van het probleem op, doen pijn aan mijn ogen of de interfaces werken niet goed. Dan ben ik weg.

Mag ik nu ook mijn favoriete app vertellen? VakantiePiraten is wel leuk. Dat is een platform waarbij andere mensen leuke vakantiedeals zoeken en uploaden. Maar Plex is ook wel ideaal. Daarbij kun je films en series op een server uploaden en streamen op tv. Een vriend heeft zo’n server aangemaakt en deelt dat dan met ons. Zo hoef ik geen films of series meer te downloaden en heb ik altijd wat te kijken. Ik heb geen Netflix nodig!”

De screensaver van Stijn: adoptie kat Lusi, gevonden in Lusignac, Frankrijk.

Je klinkt als een echte Digital Native, Stijn! Zie jij jezelf ook zo?
“Hm… Als ik naar mijn vier jaar oudere broer kijk, is er duidelijk een verschil met hoe wij omgaan met technologie en nieuwe media. Zo heb ik een app en sleutelhanger waarmee ik nooit mijn telefoon kan vergeten thuis, want dan begint de sleutelhanger te piepen. Dat heeft mijn broer niet. Ook regel ik alles wel via mijn mobiel, zoals food delivery en bankzaken. Mijn broer pakt hiervoor snel zijn laptop. Dus ja, ik ben een Digital Native”.

Stijns favoriet: de upside-down smiley face.

Digital Natives praten ook veel met emoji’s. Wat is jouw favoriete emoji?
“De upside-down smiley face. Altijd inzetbaar! “Stijn, heb je zin in vanavond?”“Ja *upside-down smiley face*”. “Stijn, train je vanavond mee?”“Nee *upside-down smiley face*”. “Stijn, het was leuk gisteravond”.*upside-down smiley face*. “Van het weekend ben ik naar Gouda geweest, heb ik erwtjes en worteltjes gegeten, heeft mijn moeder nieuwe sokken voor mij gekocht en heb ik die nieuwe film gezien”.*upside-down smiley face*. Het heeft mijn leven erg makkelijk gemaakt”. 

Ik heb genoeg gehoord. Jij bent onze app discovery professional!
“O, ja hoor!”

Mobile journalist en merkromanticus. Brengt merken en mobile advertising passievol samen in meeslepende prozaverhalen.

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.