Nieuws

How-to: 4x 360°-advertenties op mobiel

Van vertical in 2016 naar VR in 2017. De 360°-experience is de nieuwe manier om consumenten jouw merk te laten beleven, direct in een advertentie. Vijf merken gaan de uitdaging aan en creëren hun 360° mobile experience. Zo doe je dat dus!

#1 Rabobank 360° Video-Experience: Toffe bijbaan met Dylan Haegens

Rabobank en de #1 influencer van het moment laten jongeren zien wat een toffe bijbaan is. Dylan werkte voor één dag bij de Baron 1898 in de Efteling. Samen met hem beleven jongeren de attractie, dankzij de 360° video. In verband met de videorechten kunnen wij de toffe 360° mobiele advertentie niet tonen. Helaas pindakaas!

#2 Binnenkijken in de Opel MOKKA X

Ter promotie van de Opel MOKKA X gebruikt Opel onder andere een 360°-advertentieformaat. Via een interstitial op smartphone zien gebruikers het interieur van de Opel MOKKA X. Zodra men om zich heen beweegt met de telefoon lijkt het alsof men zich in de auto bevindt. Op deze manier is het verfijnde interieur van de nieuwe Opel MOKKA X ultiem te ervaren.

#3 Zeilen met Samsung

Ter promotie van de Samsung S7 en S7 Edge ontvangen consumenten bij aankoop van het toestel een Samsung Gear VR. Samsung geeft een sneak preview van zo’n VR experience met een 360° video in een mobiele banner. Met behulp van een gyroscoop beweegt de gebruiker het toestel om zich heen om een olympische zeiltocht te ervaren.

#4 Ubisoft: 360° game-experience

Ubisoft begrijpt de mobiele mogelijkheden als geen ander. De spelontwikkelaar maakt dan ook vaak gebruik van spannende interacties in een mobiele banner. In de halfpage ad voor The Division integreert MobPro een gyroscoop. Voor gebruikers lijkt het zo net alsof zij real-time naar de game kijken. De gebruiker ziet verschillende spelscènes door te swipen of zijn smartphone te bewegen.

Last but not least, wij hebben zelf natuurlijk ook een té gekke 360° video! Kijk op eigen houtje rond in het MobPro kantoor. Zit je op smartphone? Open de 360° video in de YouTube app.

Wil jij jouw doelgroep ook op een toffe manier betrekken bij jouw merk of product met een 360°-experience? Kom gerust eens met ons brainstormen in het MobPro Café! Mail naar contact@mobpro.com of bel naar 0207028200. Dat vinden wij alleen maar leuk! Op zoek naar meer inspiratie? Volg ons op LinkedIn of schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief vol mobile trends, tips en tricks

Mobile journalist en merkromanticus. Brengt merken en mobile advertising passievol samen in meeslepende prozaverhalen.

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.