Nieuws

8 manieren hoe smartphone jouw Valentijnsdag kan redden

Yep, het is die dag van het jaar. Laat dat “O echt, is het vandaag Valentijnsdag?” maar zitten. De romanticus (ergens) in ons hoopt elk jaar weer op een corny roos of die smerige bonbons. Gelukkig leven we in een wereld waarin smartphone onze Valentijnsdag een beetje beter kan maken.

#1 Vind een date

Elkaar ontmoeten in de kroeg, blind dates of daten met je BAE (before anyone else) is old fashioned. Nu bepaal je, heel assertief, zelf met wie je op Valentijnsdate gaat via apps zoals Tinder.

Het stigma rondom internetdaten is tot de grond toe afgebroken. 13% van de samenwonende relaties schijnt te ontstaan via internet. Datingsapps krikken dat cijfer waarschijnlijk omhoog, want Nederland telt maar liefst 220.000 Happn profielen en 1,5 miljoen op Tinder. 22% van de millennials gelooft dat deze apps het daadwerkelijk makkelijker maken om een vriendje of een vriendinnetje te vinden, zo wijst Coupify onderzoek uit.

En echt niet alleen millennials swipen wat af. Zoals onderstaande chart laat zien, zwemmen er voor 45-plussers ook genoeg vissen in de digitale vijver.

Een date vinden op Valentijnsdag is dus zo gepiept. Wel blijkt 30% van de personen op Tinder al getrouwd te zien. Dus mocht je op zoek zijn naar een liefje, let dan wel even op.

Tinder- en Happn-moe? Probeer ook deze apps eens:

 • TEELLO
  Matchmaker én geeft advies voor een eerste date.
 • CUDDLR
  Voor jouw knuffelbeer.
 • BRISTLR
  Hou je van mannen met baarden? Dit is jouw app.
 • STITCH
  Voor de 50-plusser.

#2 Vind een date-activiteit

Hoewel Netflix & Chill een prima bezigheid is, omvat een beetje Valentijnsdate wel een opwarmende activiteit. Het liefst wil je zo nonchalant mogelijk een originele belevenis voorstellen. Gelukkig weten we dankzij apps als Facebook en Yelp goed wat er in de buurt te doen is. Een drankje doen, een hapje eten, ouderwets biosje of een concert zal je bovendien niet doen vóórdat je de reviews hebt gelezen. Je zal maar een slechte beurt maken.

Onderzoek van EuroPNstyles wijst uit dat bijna 80% van de Nederlanders reviews leest voordat ze overgaan op aankoop. Bijna de helft van de Nederlanders gelooft ook dat hoe meer mensen een product of dienst beoordelen, des te geloofwaardiger het gemiddelde van een online rating.

Toch op zoek naar een meer #yolo date? Laat een Siri of Google Assistant jouw avond overnemen, zoals Nils de Lange deed. Voice-driven-systemen zijn de nieuwe realiteit, dus wen er alvast aan!

24 uur raadzaam advies van Siri. Bron: Vice.

#3 Zie er leuk (of acceptabel) uit op date

De volgende uitdaging is: “Wat moet ik aan?”. Dat jouw huidige garderobe niets leuks biedt, dat is natuurlijk een feit. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg handige shopping apps die daar iets aan kunnen doen.

Volgens het mobile commerce rapport van Criteo wordt in Londen al ruim de helft van alle online betalingen gepleegd via smartphone. In Nederland is dit nu 36%. Naast bloemen, zijn ook fashion en beauty producten grote drijfveren. Niet heel verrassend zijn het vooral vrouwen die fashion kopen via smartphone.

Niet helemaal zeker van nieuwe look? Test het eerst virtueel op jezelf uit. Zo biedt ‘Makeup Live’ app, middels augmented reality, de mogelijkheid om bepaalde make-up stijlen op je gezicht te testen.

Make-up Genius app van Loreal.

#4 Verras hem/haar (op tijd) met een cliché Valentijnsdagcadeau

Een doos Merci, een bos rode rozen of een kaartje zijn weinig origineel. Toch laat zo’n klein gebaar menig hartjes smelten. Gelukkig hoeven we hiervoor niet meer een week van te voren naar de bloemist om de bezorging af te spreken. Nu bestellen we het (zelfs op Valentijnsdag zelf nog!) via apps als Greetz of Bol.com. Sterker nog, van alle mobile conversies geven millennials het meeste geld uit aan het kopen van bloemen. Heeft de smartphone van ons een hopeloze romanticus gemaakt? Wie weet, maar met een bos tankstation-bloemen kun je in ieder geval niet meer aankomen.

#5 Op tijd komen

Je date twintig minuten laten wachten is niet zo chique. Met alle navigatie en reisapps is het een kleine moeite om uit te zoeken waar die nieuwe hotspot zit. Millennials vinden het zelfs het allergrootste voordeel van een smartphone; on the spot een locatie op zoeken.

Een blik in onze eigen cijfers laat daarnaast zien dat 9292.ov één van de meest gebruikte app is in Nederland. Is je band lek, zijn de treinen uitgevallen en is er geen tram te bekennen? Bestel een Uber.

Zo heb je dankzij smartphone geen excuus meer om te laat te komen, dus laat die ‘fashionably late’-attitude maar thuis.

#6 Doe gezellig (of vlucht)

Daar zit je dan samen met een IJwitje of een droge witte wijn. Vermaak je je? Red jezelf door jouw smartphone met rust te laten. We zijn namelijk direct afgeleid zodra het scherm oplicht of het apparaat begint te trillen. 39% van de millennials vindt het een echte turn-off als iemand smartphoneverslaafde trekjes vertoont.

Ga je nog liever je bestekla sorteren dan deze date uitzitten? Gebruik dan je smartphone om om jezelf te redden van je belabberde gesprekspartner. Voel je niet slecht, want één op drie doet hetzelfde.

Bron: Coupify.

#7 Samen zijn met je afstandsrelatie

Zijn jij en jouw Valentijn gescheiden door kilometers afstand? Ontmoet hem of haar dan op jouw kleine scherm via Skype of Viber. Samen Netflix’en, koken of gezellig naar een restaurant. Zo ver weg, maar toch zo dichtbij..

#8 Happy single zijn

En ook kan jouw smartphone jou, als happy single ;), redden van die afgrijselijke Valentijnsdag. Ruim je huis op (of vul aan) met de Marktplaats app. Oriënteer je met de Verkiezingsapp op welke partij je gaat stemmen 17 maart. Of ga lekker swipen op de app ‘Hater’ en match met iemand die ook zo’n hekel heeft aan Valentijnsdag.

Happy single, adventurous dater of lovely couple. Smartphone is voor iedereen altijd de redder in nood, ook tijdens Valentijnsdag.

Mobile journalist en merkromanticus. Brengt merken en mobile advertising passievol samen in meeslepende prozaverhalen.

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.