Achter de schermen

Achter de schermen: Hash Code night

MobPro doet mee aan Google Hash Code. Het is een programmeer competitie waarbij teams middels een code-oplossing een specifiek engineerings probleem oplossen. Dit jaars uitdaging: YouTube’s video requests latency optimaliseren.

Google Hash Code night

Het is donderdagavond, 24 januari om 18:30 uur. Het grote beeldscherm in het MobPro Café gaat aan, de laptops en verlengstukken worden geïnstalleerd en de pizzabezorger klopt op deur. Het is zo ver: de Hash Code avond kan beginnen. Dé programmeer competitie, georganiseerd door Google, waarbij programmeurs in teams real-life engineering problemen gaan oplossen.

Het probleem van 2017 betreft een verschrikkelijk relevant thema, namelijk video. Mensen, wereldwijd, kijken steeds meer video’s via YouTube. Al die video’s zijn verspreid opgeslagen op servers over de hele wereld. Het ophalen van een video, video requests, kost tijd. Via een live stream vraagt Google de developers om een algoritme-oplossing te bieden die dat video requests proces versnelt. Drie verschillende teams, bestaande uit vrienden en collega’s, zullen de komende vier uur(!) vier verschillende data-sets aanleveren om het probleem op te lossen.

“Omdat we onszelf het er vorig jaar niet zo goed vanaf brachten, had ik nu een duidelijke aanpak”, zegt Gijs, MobPro’s tech professional. “Niet samen lummelen over één regel code. Eerst gezamenlijk brainstormen over de benadering om vervolgens ieder voor zich aan de slag te gaan”. De strategie heeft gewerkt: van de ruim 28.000 teams over de hele wereld behaalde één van de MobPro teams een prachtige 703e plaats.

Gijs: “De avond verliep met pieken en dalen: het ene moment was het 1,5 uur ijzig stil, het andere moment sloeg iemand met het bier op tafel omdat hij een briljante ingeving had”. Met blosjes op de wangen, maar twinkelingen in de ogen kijken de developers terug op de magische avond. “Volgend jaar zeker weer!”, roepen ze in koor.

Mobile journalist en merkromanticus. Brengt merken en mobile advertising passievol samen in meeslepende prozaverhalen.

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.