@MWC 2017

MWC17: De mobile video trends in 2017 (Interview met Celtra)

Wat kunnen marketeers verwachten van mobile advertising creatives in 2017? Ligt de focus alleen op video of is er meer?

De mobile advertising creative trends in 2017

Het is geen geheim, er gaat een hoop mis op creatief vlak op mobiel. Veel marketeers zien het verspreiden van mobiele advertenties nog steeds als een aanvinkmogelijkheid in hun advertisingtool of kopiëren hun desktopadvertenties één-op-één door naar mobiel. De kans is groot dat zo de banner onduidelijk in beeld verschijnt en elementen niet goed functioneren of klikken.

Video is één van die hoofdpijnformaten waarbij het vaak misgaat. Dertig seconden landscape tv-commercials waarbij geluid centraal staat worden één-op-één doorgeplaatst naar mobiel, terwijl de consument op smartphone nog geen 10 seconden kijkt, het geluid op mute heeft en zijn scherm verticaal gebruikt.

Om die reden richt Celtra, een creative management platform, alle pijlen op korte video’s. Video’s op mobiel moeten shorter, sharper en bevatten interactieve elementen. Daarnaast is het platform bezig met de intergratie met Snapchat. Hierdoor kunnen adverteerders meer eenvoudig hun doelgroep bereiken met hun video-content via Snapchat.

Wil je meer weten over hoe jij jouw doelgroep op creatieve wijze kan betrekken bij jou merk? Of raak je niet uitgepraat over mobile video of mobile creatie? Bel 0207028200 of mail naar contact@mobpro.com. Bekijk hier alle hoogtepunten van het Mobile World Congress 2017 in Barcelona.

Mobile journalist en merkromanticus. Brengt merken en mobile advertising passievol samen in meeslepende prozaverhalen.

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.