@MWC 2017

MWC17: App tracking in 2017 (Interview met AppsFlyer)

Hoe haalt een app marketeer het meeste uit een app? Welke app tracking tools bestaan er en is er nog wel een toekomst voor apps? Een interview met Ran Avrahamy van AppsFlyer over app marketing in 2017.

App marketing in 2017

In de huidige connected wereld is er voor alles een mobile app beschikbaar. App Store en Google Play bieden allebei maar liefst 2 miljoen apps aan aan de smartphonegebruiker. De voortdurende stortvloed aan apps dwingt de marketeer om kritisch te kijken naar de manier waarop hij zijn app inricht en de wijze waarop hij de juiste doelgroep bereikt.

3 typen app tracking tools

Om inzicht te krijgen in hoe gebruikers met een app interacteren, welke platformen zij vandaan komen en de positie in de app store kun je als app marketeer gebruikmaken van diverse app tracking tools. Ran Avrahamy van AppsFlyer legt in het interview uit dat er drie soorten app tracking tools bestaan:

  1. Business intelligence tools
    Geven inzicht in app store analytics ten opzichte van concurrerende apps. App Annie is een dergelijke tool en ook hen interviewden wij tijdens het Mobile World Congress 2017.
  2. Product analytic tools
    Laten zien hoe en hoe lang een gebruiker binnen de app beweegt. Voorbeelden van in-app analytic tools zijn Google Analytics en Mixpanels.
  3. Tools voor marketing analytics
    Geven inzicht in waar app-gebruikers vandaan komen (pre-install) en welke platformen zij gebruiken nadat zij de app gedownload hebben (post-install). Deze tools, zoals AppsFlyer en Adjust, zijn waardevol voor app marketingcampagnes.

Inzicht in de ‘Walled Gardens’

Inzicht krijgen in waar app-gebruikers vandaan komen is echter niet zo eenvoudig. Facebook en Google zijn vanwege de omvang op mobiel een belangrijke bron voor app marketeers in het kader van app promotie. Deze platformen staan echter ook wel bekend als de ‘walled gardens’. Zij hebben de reputatie om voornamelijk veel data op te nemen zonder dat adverteerders daar waardevolle data voor terugkrijgen.

Slechts geselecteerde partijen, zoals AppsFlyer en Adjust, ontvangen (waarschijnlijk onder strikte voorwaarden) meer unieke data. Hoewel zij een officiële meetpartner status hebben, blijft het de vraag in hoeverre de status hen de mogelijkheid biedt om de gegeven data mee te meten. Hierdoor blijft de vraag staan: hoe betrouwbaar is de data van platformen waar zoveel marketingbudget heen gaat?

Wil je meer weten over jij jouw doelgroep kan betrekken bij jouw app? Wil je meer weten over app tracking tools of raak je niet uitgepraat over walled gardens? Bel 0207028200 of mail naar contact@mobpro.com. Bekijk hier alle hoogtepunten van het Mobile World Congress 2017 in Barcelona.

 

Mobile journalist en merkromanticus. Brengt merken en mobile advertising passievol samen in meeslepende prozaverhalen.

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.