MobPro Mobile Professionals Adverteerder stopt Google
Nieuws

MobPro’s Leesclub: Merken stoppen met adverteren op Google

Lekker lezen met MobPro! Het team zet voor jou de meest enerverende artikelen van afgelopen maand op een rij. Van seksisme in de wereld van AI tot het gezamenlijk opstaan tegen Google van grote merken.

De selectie van deze maand:

#1 Veel van ‘s werelds grootste merken stoppen met adverteren op Google tot ze meer inzicht krijgen

“Het lijkt erop dat adverteerders en een aantal bureaus hun poot gezamenlijk stijf houden om iets voor elkaar te krijgen bij Google. Aanleiding: het niet meer willen serveren van advertenties op pagina’s en/of voor filmpjes welke ‘ongepaste content’  bevatten (denk bijv. aan IS propaganda). In Engeland hebben The Guardian, de overheid, L’oreal en Havas UK in z’n totaliteit, Youtube en Google Display campagnes gepauzeerd tot duidelijk is hoe Google Brand Safety gaat garanderen of er tenminste meer inzicht in gaat geven.” – Dominiek van Esse, brand safety professional

#2 Big data en algoritmes is de toekomst van online adverteren

“Advertising is tegenwoordig een wereld van technologische revolutie. Chatbots vervangen mensen, data bedreigt onze privacy en de blokketen koppelt alles aan elkaar. Advertising is een wereld van software waarbij verscheidene disciplines samenkomen om te dealen met de grote hoeveelheid snel veranderende data. Hoe adverteerders zich hier aan zullen aanpassen zal hun positie bepalen in de wereld van online advertising.” – Jeroen Wirz, big data professional

#3 Een visuele introductie voor Artificial Intelligence  

“Een toegankelijke introductie voor AI (Artificial Intelligence). Er wordt middels visualisatie uitleg gegeven over buzzwords. Zo wordt zelfs de recommended for you pagina van je Netflix bepaald op basis van machine learning algoritmes. Wat wel opvallend is, is het seksisme in de wereld van AI. Waarom zijn er zoveel AI’s vrouwelijk? Leuk diner conversatie-voer!“ – Aylin Senturk, AI professional

#4 Kafka gaat aan de slag met het beter verwerken van grote hoeveelheden data

“Bij het werken met een grote stroom aan data zoals bij RTB hebben bedrijven, zoals wij, een complexe en lange dataverwerkings pijplijn waarin al die data van het ene proces naar het andere proces stroomt. Hierbij kan het nog wel eens zo zijn dat een bericht meerdere keren of geen één keer is doorgegeven. De tool Kafka, een veel gebruikte ‘Message Queue” voor grote hoeveelheden data, heeft dezelfde problemen. Veel bedrijven maken hierdoor hun eigen oplossing voor het garanderen van het 1x doorgeven van een bericht. Omdat de bouwers van Kafka realiseren dat dit beter een standaard feature kan zijn van Kafka, kondigen ze aan dat ze er mee aan de gang gaan, en dat ze dat dit jaar nog willen gaan realiseren. Mooi nieuws!” Gijs van der Voort, dataverwerking professional

#5 Auditpartijen worden concurrenten

“Het Platform van Media-Adviesbureaus maakt zich zorgen over het feit dat auditbedrijven plots zelf (media)bureaus opkopen. Want hoe zuiver zijn deze bedrijven als ze door alle boeken en cijfers van bureaus gaan en vervolgens concurrent worden? Scherp in de gaten houden deze discussie, want dit krijgt een staartje”. – Edwin Metselaar, audit professional.

Volgende maand weer nieuwe artikelen. Kan je daarop niet wachten? Volg MobPro op LinkedIn of Twitter en ontvang elke dag interessante content in jouw nieuwsoverzicht. Wil je op de hoogte blijven van de laatste marketingontwikkelingen? Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief vol mobile trends, tips en tricks.

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.