MobPro Mobile Professionals Data op Dinsdag Smartphone Levert Meer Stress dan Horrorfilm
Nieuws

Data op Dinsdag: Smartphone levert meer stress dan horrorfilm

Elke dinsdag handige mobiele feiten. Deze week: laadtijden op smartphone leveren meer stress op dan het kijken van een horrorfilm.  

Het effect van smartphone op cognitieve belasting

Het buffer symbool. De rondjes of pijltjes die eindeloos in beeld lijken te cirkelen geven ons meer stressvlekken dan een diepe afgrond of een spannende horrorfilm. Dit heeft het Ericsson ConsumerLab vastgesteld door de cognitieve belasting te meten als indicator van stress.

Cognitieve belasting is de totale mentale inspanning die wordt gebruikt in je geheugen bij het uitvoeren van een taak. Door het meten van onder andere de hartslag en de beweging van de ogen, analyseren ze het stressniveau van mensen bij inspanningen zoals wachten in rij bij de kassa, staan voor een diepe afgrond of het oplossen van een rekensom.

Ericsson ConsumerLab Mobile Professionals MobPro

De mate van cognitieve belasting bij verschillende activiteiten. Bron: Ericsson ConsumerLab.

Het onderzoek wijst uit de smartphone een behoorlijke stressfactor is in ons leven. Zodra mensen moeten wachten op ladende mobiele pagina’s of video’s neemt de irritatie toe. Al bij een vertraging van twee seconden(!) stijgt ons stressniveau met 3%. Bij een vertraging van zes seconden, verwachten mensen dat de pagina niet meer zal inladen. Ze geven op.

Vertraging op mobile, een big no no

Het onderzoek onderstreept nog maar eens hoe de smartphone ons leven beïnvloedt en waarom het zo belangrijk is om een goed werkende mobiele site, app of advertentie te hebben. Gelukkig gaven we eerder al vijf tips om je mobiele pagina te verbeteren en om advertenties te optimaliseren.

Volgende week weer een nieuwe Data op Dinsdag. Kan je tot die tijd niet wachten? Bel 0207028200 of mail naar contact@mobpro.com. We hebben altijd scherpe en bruikbare data paraat!

 

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.