MobPro, Mobile Professionals, Data op Dinsdag, 5 vreemde plekken
Nieuws

Data op Dinsdag: 5x op deze bizarre plekken gebruiken mensen hun smartphone

Elke dinsdag handige mobiele feiten. Deze week: 5 bizarre plekken waar men op hun smartphone zit.  

Zijn we smartphone verslaafd?

De smartphone, het is zo verweven in ons leven dat je niet eens meer door hebt hoe vaak en waar je hem gebruikt. Zo is de Donald Duck allang niet meer het vaste leesvoer op het toilet. Er zijn nog veel meer vreemde plekken waar mensen het níet kunnen laten om hun smartphone erbij te pakken.

Top 5 vreemde plekken waar smartphones gebruikt worden

#5 In de bioscoop

In plaats van een avondje Netflix & chill toch maar naar de bioscoop. Meer dan een derde kan het echter niet laten om even de zaal op te laten lichten door de smartphone te checken tijdens een film in de bioscoop. Zo blijkt uit het mobile consumenten gewoonten onderzoek van Jumio in opdracht van AT&T.

TheJournal stelt de vraag: is het oké om je smartphone te gebruiken in de bioscoop? Slechts 3% van de bijna twintig duizend ondervraagden vindt dit geen probleem. Ergens wel frappant dat we ons er zo aan ergeren en toch bizar veel blijven doen.

 

MobPro, Mobile Professionals, Data op Dinsdag, 5 Vreemde Plekken Smartphone

 

#4 Onder de douche

In de Data op Dinsdag van een tijdje geleden is het mobiele gebruik van Japanners onder de douche al uitgelicht. De tieners in Japan kopen speciaal waterproof smartphones zodat ze in de douche op hun mobiel kunnen.

#3 In de kerk of moskee

Zoals altijd, gaat Amerika hier nog een stapje verder in. Jumio stelt ook dat maar liefst 19% van de Amerikaanse ondervraagden van het onderzoek hun smartphone gebruikt in de kerk of op andere religieuze locaties.

De chief marketing and strategy officer bij Jumio, Marc Barach, licht toe: “Mensen zien hun smartphone als een verlengstuk van zichzelf. Ze nemen het apparaat overal mee naartoe, zelfs naar de meest onorthodoxe plaatsen.”

#2 Tijdens de liefdesdaad

Ook blijkt dat de romantiek ver te zoeken is in het land van de stars and stripes. Een derde pakt namelijk tijdens een date hun smartphone erbij. Echter doen velen dit ook om onder een wat minder geslaagde date vandaan te komen. Dit is aan het licht gekomen in de Data op Dinsdag van een tijd geleden.

Maar de VS zou de VS niet zijn als er niet nog een stapje bovenop komt; zelfs tijdens het liefdesspel vindt 9% van de Amerikanen het nodig om even de notificaties op hun smartphone te checken. Romantisch, niet?

#1 Op een begrafenis

Veel erger kan het niet worden, zou je denken. Toch wel. The Guardian stelt namelijk dat één op de zes mensen het nodig vindt om tijdens een begrafenis op hun smartphone te zitten. Tijdens een uitvaart de #foodinsta van je BFF checken, niet erg respectvol.

Volgende week weer een nieuwe Data op Dinsdag. Kan je tot die tijd niet wachten? Bel 0207028200 of mail naar contact@mobpro.com. We hebben altijd scherpe en bruikbare data paraat!

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.