MobPro, Mobile Professionals, Danone, Huttenkäse, mobile ad, mobiele advertentie
Inspiratie

Hüttenkäse betrekt vrouwen met mobile storytelling

Danone brengt de veelzijdige boodschap van Hüttenkäse samen tot één verhaal met mobile storytelling.

Crossplatform mobile storytelling strategie

Hüttenkäse is het beleg voor je dagelijkse broodje gezond. Het is niet alleen heel gezond, maar ook heel lekker. Hoe betrekt Danone de doelgroep bij dat verhaal in dit gefragmenteerde medialandschap waar consumenten op smartphones continue multitasken tussen verschillende apps en platformen?

Hiervoor kent MobPro de crossplatform mobile storytelling strategie . Daarmee vertelt Danone in verschillende hoofdstukken het merkverhaal met steeds een passende boodschap. Aan de hand van data is vast te stellen welke informatie, in welke app of welk platform, met welke creatie, hoe vaak aan gebruikers is getoond. Zo kan Danone binnen verschillende apps of mobile platforms op een relevant moment exact het juiste verhaal laten zien. De architectuur van de campagne bestond uit drie fasen van de klantreis: van bewustwording, naar inspireren en interacteren.

Fase 1: bewustwording met mobile video

De eerste fase staat in het teken van awareness; bekendheid voor Danone Hüttenkäse als het dagelijkse broodje gezond. Om die reden kiest Danone voor een video. De video is van middelgroot formaat en wordt ondersteund met tekst, zodat het verhaal óók zonder geluid begrijpelijk is.

Vrouwen van 25 tot 45 jaar zien willekeurig een video van Daphne (liefhebber van Hüttenkäse met zalm) óf van zoetekauw Roxi (fan van Hüttenkäse met framboos) die Hüttenkäse als het dagelijkse broodje gezond aanraden.

Fase 2: inspireren met interactieve banner

Nu vrouwen bekend zijn met Hüttenkäse als het dagelijkse broodje gezond, pakt Danone op een later moment de draad op om ze te vertellen over de veelzijdigheid van Hüttenkäse. In fase twee zien exact dezelfde vrouwen, die eerder drie seconden of langer naar de video keken, een interactieve banner met shake-element. In een carrousel bewegen ingrediënten voorbij om de doelgroep te inspireren met de oneindige combinaties met Hüttenkäse. Wanneer gebruikers hun smartphone schudden, versnelt de ingrediënten-carrousel tot een perfecte match.

Fase 3: interacteren via social media

Omdat de doelgroep continu multitaskt tussen verschillende mobile platformen vervolgt Danone haar verhaal op Facebook. Hier zien shakers uit fase twee een advertentie waarin Danone een persoonlijke vraag aan haar doelgroep stelt: ‘Waarmee combineer jij jouw broodje Hüttenkäse?’. Middels verschillende emoji’s stemmen gebruikers op hun favoriete Hüttenkäse combinatie. Deze hoge mate van interactiviteit met Hüttenkäse zorgt wederom voor meer impact in het hoofd van de doelgroep.

Zo betrekt Danone vrouwen op de juiste plek en op het juiste moment bij het merk, verpakt in een aantrekkelijk verhaal.

Wil jij, net als Danone, jouw doelgroep op unieke wijze betrekken bij jouw merk? Kom gerust eens met ons brainstormen in het MobPro Café! Mail naar contact@mobpro.com of bel naar 0207028200. Dat vinden wij alleen maar leuk! Op zoek naar meer inspiratie? Volg ons op LinkedIn of schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief vol mobile trends, tips en tricks.

Mobile journalist en merkromanticus. Brengt merken en mobile advertising passievol samen in meeslepende prozaverhalen.

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.