mobpro parkmobile snapchat Nederlands adverteerder Snap Ad
Nieuws

Parkmobile eerste programmatic adverteerder Snapchat Nederland

Parkmobile is de eerste Nederlandse adverteerder op Snapchat. Onlangs stelde Snapchat hun platform open voor geautomatiseerde Snap Ads door Nederlandse adverteerders. In samenwerking met MobPro onderzoekt de parkeerapp met de primeur of dit snel groeiende sociale platform een potentiële groeimarkt biedt.

 

‘Het bereik van Snapchat is in Nederland niet te ontkennen’

Snapchat is één van de snelst groeiende sociale media in Nederland met ruim 2,5 miljoen gebruikers in Nederland waarvan 40% dagelijks gebruikmaakt van de app. Hoewel het merendeel bestaat uit gebruikers tussen de 13 en 25 jaar, wint Snapchat aan populariteit onder twintigers en dertigers. Dagelijks worden er 400 miljoen snaps gedeeld. Loes Meys, Marketing Communicatie Manager bij Parkmobile: “Parkmobile was zelf als één van de eerste apps aanwezig op Nederlandse smartphones. In-app advertising is een significant onderdeel van onze marketinginspanningen, waarin we voorop lopen dankzij MobPro. Het bereik van Snapchat is in Nederland niet te ontkennen en opent nieuwe deuren die het testen waard zijn.”

‘Nog niet zo snappy and simple’

De Snap Ads worden getoond tussen de Discover verhalen, duren maximaal 10 seconden en emoji’s of stickers zijn niet toegestaan. Daarom is adverteren op Snapchat nog niet zo snappy and simple als het platform zelf, stelt Dominiek van Esse, de Programmatic Professional bij MobPro. “Deze verticale mobile video’s kunnen, net zoals ‘gewone snaps’, eenvoudig worden weggeswiped. Merken moeten dus binnen die minimale tijd hun boodschap heel concreet overbrengen die aansluit bij die Snap context.”

Bovendien is een click-out naar een landingspagina geen standaard mogelijkheid. “Dat zou marketeers niet moeten tegenhouden”, aldus Van Esse. “Snapchat is met de high impact videoformaten een awareness kanaal puur sang. De uitkijktijd van een Snap Ad vertelt een marketeer dus meer over de impact ervan dan een click.”

Binnenkort zal Snapchat post-swipe acties toevoegen. Adverteerders kunnen dan langere video’s, ondersteunende artikelen en een app download pagina aanbieden, zonder dat gebruikers de Snapchat app verlaten. Ook worden de targetingmogelijkheden fors uitgebreid. “Snap Ad kent dus nog creatieve én strategische uitdagingen”, zegt Van Esse, ”maar dat hoort erbij als je voorop wilt lopen in deze mobile-centric wereld”.

Wil jij net als Parkmobile consumenten bij jouw merk betrekken via Snapchat? Of wil jij brainstormen over de Snap Ad mogelijkheden? Kom dan gezellig een kop koffie drinken in het MobPro Café. Bel 0207028200 of mail naar contact@mobpro.com.

Mobile journalist en merkromanticus. Brengt merken en mobile advertising passievol samen in meeslepende prozaverhalen.

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.