MobPro, Mobile Professionals, leesclub, uber, ethereum, cryptocurrency, AI
Nieuws

MobPro’s Leesclub: vervangt cryptocurrency Uber?

Lekker lezen met MobPro! Het team zet voor jou de meest enerverende artikelen van afgelopen maand op een rij. Lees hoe cryptocurrency Uber zou kunnen vervangen of hoe Google de wereld veroverd.

#1 Kan een cryptocurrency Uber vervangen?

“Je hebt misschien al gehoord van de Bitcoin. Bitcoin is een ‘cryptocurrency’ die mensen voor het aanschaffen van goederen en diensten gebruiken. Cryptocurrency, dat klinkt misschien super techie, maar bitcoins zijn niet alleen voor techies, ze hebben wel degelijk waarde. Zelfs bestellen bij thuisbezorgd is mogelijk met Bitcoins. Ethereum is the new kid on the cryptocurrency block en zou Uber en andere crowdsourcing bedrijven (denk aan AirBnb) kunnen vervangen.” – Victor Mings, cryptocurrency professional.

#2 ‘Google bouwt adblocker in Chrome’

“Er gingen alarmbellen af bij de verspreiding van dit gerucht. Gaat Google Apple achterna met de contentblocker in Safari? Gaat het alleen nog maar advertenties toelaten van eigen adverteerders? Nee. ‘Chrome zou van plan zijn om alle advertenties te blokkeren die niet voldoen aan de eisen van de Coalation for Betters Ads’, zo meldt Emerce naar aanleiding van het bericht van Wall Street Journal. Advertenties die niet voldoen aan die eisen zijn: autoplay video’s mét automatisch afspelende audio (dus wel gewoon geluidloze autoplay video), pop-ups en paginavullende scroll-overs. Formaten die we al lang niet meer zouden moeten gebruiken. Dus geen paniek in de tent; het is een ad filter, geen adblocker”. – Danny Kwaks, adblocking professional.

#3 Hoe creëer je user-focused mobile designs gebaseerd op trends in mobiel gedrag.

“In dit stuk wordt op basis van een onderzoek geanalyseerd hoe gebruikers interacteren met mobiele interfaces en waar je rekening mee moet houden als ontwerper. Een aantal punten zijn zeker ook relevant voor mobiele advertenties; de drie meest vertrouwelijke interacties, het gebruik van iconen en dat geluid de miskende held is.” – Stijn Schiphorst, creative professional.

#4 Computers leren hoe ze dingen moeten doen die niet één programmeur hen kan leren.

“Een nieuwe aanpak in artificial intelligence (AI) waarin computers kunnen leren zonder het expliciet wordt geïnstrueerd, net zoals mensen. De aanpak is recent heel succesvol geweest en kan verbeteringen leveren op gebieden waarin automatisering belangrijk is. Het idee dat machines hun vaardigheden kunnen uitbreiden door te experimenteren fascineert me. Dit artikel geeft een beeld van één van de meest spannende en veelbelovende nieuwe technologieën op het gebied van AI.” – Nikos Oikou, programming professional.

Volgende maand weer nieuwe artikelen. Kan je daarop niet wachten? Volg MobPro op LinkedIn of Twitter en ontvang elke dag interessante content in jouw nieuwsoverzicht. Wil je op de hoogte blijven van de laatste marketingontwikkelingen? Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief vol mobile trends, tips en tricks.

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.