Mobile Advertising, MobPro, Advertising, Data op Dinsdag, neologismen, smombies, phubbing, mobilofoob, ringxiety
Nieuws

Data op Dinsdag: 5x mobile neologismen, ken jij ze?

Elke dinsdag handige feiten waarmee jij de show steelt op je werk of op feesten. Deze week: vijf mobiele neologismen, ken jij ze?

De rap industrie is niet de enige met een eigen taaltje, ook de wereld van mobile heeft zijn ‘straattaal’. Binnen de mobile industrie wordt er steeds vaker gebruikgemaakt van neologismen. Oftewel, twee woorden gecombineerd die één nieuw woord vormen. MobPro zet vijf mobile neologismen op een rijtje, ken jij ze al?    

# 5. Mobilofiel 

We beginnen gelijk met mensen die helemaal verzot zijn op hun mobieltje. Ze kunnen echt geen genoeg krijgen van hun mobieltje. Dit zijn de mensen die zelfs tijdens een begrafenis zit te appen op hun telefoon.

#4 Mobilofoob 

De mobilofoob, levensgevaarlijk in nabijheid van mobilofielen. Deze mensen hebben namelijk diepgewortelde angst voor mobiele telefoons. Ze geloven dat de straling van mobiele telefoons invloed heeft op hun hersenen en gezondheid. Sommigen geloven zelfs dat ze continu worden afgeluisterd. 

#3 Ringxiety 

Deze herkent bijna iedereen wel. Ringxiety (Ring -Anxiety) is het gevoel dat je je telefoon af hoort gaan zonder dat dit het geval is. Het is hetzelfde verschijnsel dat kersverse ouders kunnen hebben met hun huilende baby’s. Ze denken dat ze hun kind horen huilen, maar het piept of kraakt niet als ze de babyfoon goed tegen het oor aanhouden. Vibranxiety is de tril versie hiervan, je denkt dat je de tril van je telefoon voelt terwijl dit niet echt zo is. 

#2 Smombie 

De smartphone zombie. Een persoon die als een bezetene naar zijn telefoon kijkt terwijl hij beweegt en geen oog heeft voor zijn omgeving. Ze veroorzaken sneller (eenzijdige) ongelukken, zoals het aanlopen tegen een deur of ernstige verkeersongevallen. Je hoeft overigens geen mobilofiel te zijn om smombie gedrag te vertonen. Slechts één appje of pushbericht maakt van jou een bezetene.

#1 Phubbing    

Een combinatie van phone en snubbing (onbeschaafd behandelen). Hierbij kijkt een persoon steeds naar zijn telefoon tijdens een face-to-face conversatie. Deze aandoening is frequent in het wild te spotten. Kijk maar eens om je heen in een eettentje en spot de stellen waarbij de één een monoloog zit te houden tegen zijn of haar tafelpartner die enkel maar op het telefoonscherm kijkt (a.k.a. phubber). 

Zo, je kent de mobile aandoeningen. Wat is jouw diagnose?

Volgende week weer een nieuwe Data op Dinsdag. Kun je tot die tijd niet wachten? Bel 0207028200 of mail naar contact@mobpro.com. We hebben altijd scherpe en bruikbare data paraat!

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.